Dinu Patriciu vs. Bogdan Olteanu - Politichia azi

Dinu Patriciu vs. Bogdan Olteanu

sâmbătă, 10 octombrie 2009

Atins de vocaţia jurnalismului (aşa se întâmplă câteodată când îţi cumperi ziar, nu te poţi abţine să scrii acolo), Dinu Patriciu a scris articolul Canibalii în Adevărul de ieri. Scopul articolului era de a explica de ce ziarul respectiv a decis să se îndepărteze de zona politică. Cu alte cuvinte, ziarul încearcă să facă un experiment interesant şi unic în peisajul media din România în zona quality, adică să nu mai abordeze nicio temă politică.

Ca să-şi argumenteze discursul, Patriciu trage în câteva ţinte, fără să le numească. Una dintre ele este Bogdan Olteanu şi se leagă de numirea acestuia în funcţia de viceguvernator al Băncii Naţionale a României. Iată ce scrie Dinu Patriciu despre el:

"În urmă cu mulţi ani, m-a rugat un prieten să-l angajez la Rompetrol. După ce a făcut testele psihologice, vicepreşedintele meu pentru Resurse Umane a venit şi mi-a spus că-şi dă demisia dacă îl angajez pe acest individ. Labil psihic, excesiv de ambiţios, lipsit de loialitate, de o inteligenţă mediocră, dar şiret şi lipsit de moralitate. Nu l-am angajat. Şi-a urmat cariera politică în care defectele l-au ajutat. L-a ajutat şi un prieten al meu, prea comod ca să-şi poarte geanta singur. Acum liberalii l-au votat pentru această poziţie aşa cum mi-a spus cineva azi dimineaţă, ca să scape de el. Deh, cinismul politicienilor!"

Prietenul căruia îi purta Bogdan Olteanu geanta este, evident, Călin Popescu Tăriceanu. Te cuprinde mirarea de ce nu a scos Dinu Patriciu nicio vorbuliţă când Tăriceanu era premier şi Bogdan Olteanu preşedinte al Camerei Deputaţilor. Desigur, influenţa certă a lui patriciu în PNL ar fi trebuit să îi dea imboldul de a pune în discuţie prezenţa lui Olteanu în înalte funcţii de stat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  ©2008 Design Cumulus de Ourblogtemplates.com

Sus