Candidaţii la preşedinţie îl vor aliat pe Dumnezeu în campania electorală - Politichia azi

Candidaţii la preşedinţie îl vor aliat pe Dumnezeu în campania electorală

duminică, 25 octombrie 2009

Traian Băsescu, prezent la slujba de sfinţire a Bisericii de la Palatul Cotroceni pretinde că nu ştia că numele său este gravat pe clopotul cel nou al bisericii. Lăcaşul de cult, ridicat împreună cu Ansamblul Cotroceni, de către domnitorul Şerban Cantacuzino între anii 1679 şi 1681, a fost dărâmată în anul 1984. Reconstrucţia bisericii a început în anul 2002, pe timpul preşedinţiei lui Ion Iliescu, abandonată apoi şi teminată în perioada 2008-2009, sub preşedinţia lui Traian Băsescu. Dacă cel din urmă este aşa de cucernic, de ce nu a început reconstrucţia mai devreme? Inaugurarea şi sfinţirea au avut loc la data de 11 decembrie 2009, cu numai 12 zile înainte de începerea oficială a campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale.

Mircea Geoană, reprezentant al unui partid de stânga şi urmaş în ale prezidenţiei al lui Ion Iliescu (un celebru "liber cugetător"), aşa cum a pretins la depunerea candidaturii la Biroul Electoral Central, a început să facă cruci mari peste tot şi să folosească expresia "Aşa să ne ajute Dumnezeu", obiceiuri pe care nu le-a avut până la începerea campaniei.

Pe Crin Antonescu nu-l suspectez că vrea să arate o relaţie cu divinitatea mai ceva decât în trecut. Fiind născut în Tulcea, unde tonul în ortodoxie este dat de cucernicii lipoveni, cred că ar o tradiţie creştin ortodoxă puternică în familie.

Oricum ar fi, plecând de la cifrele statistice ale recensământului din 2002, 86,7% din populaţia României este creştin ortodoxă şi circa 99% aparţine unei religii creştine. Aşa că asocierea lui Dumnezeu la campania electorală pare naturală.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  ©2008 Design Cumulus de Ourblogtemplates.com

Sus