Băsescu vede pentru a doua oară că nu e întotdeauna cum vrea el - Politichia azi

Băsescu vede pentru a doua oară că nu e întotdeauna cum vrea el

marți, 13 octombrie 2009

Deşi Băsescu se uită galeş într-o parte în fotografia oficială alăturată, lucrurile nu prea stau bine pentru el. Votarea moţiunii de cenzură pentru jumătate din guvernul pentru care a dormit liniştit câteva zile este o repetare, în alţi termeni, a suspendării sale din funcţia de preşedinte din 2007, provocată de "cei 322".

Băsescu şi partidul său de suflet, PD-L, au reuşit să se pună rău cu toată lumea. Şi nu este vorba numai de formaţiunile politice, dar şi bugetari, pensionari, profesori, medici, eventual şi servicii speciale. Şmecheria îndelung antrenată a lui Băsescu este pe cale din nou să se reafirme. Va încerca prin chichiţe procedurale să prelungească cât se va putea de mult agonia guvernului Boc II. Probabil că propunerile făcute de PSD+PC şi PNL, printre care şi cea a primarului Sibiului, Klaus Johannis, nu vor avea sorţi de izbândă. Băsescu îşi va pune consilierii să lingă Constituţia şi legile ţării pentru a găsi aceste chichiţe procedurale. Şi probabil că va şi reuşi.

Crin Antonescu şi Mircea Geoană au riscat mult prin această moţiune de cenzură, unul propunând-o şi altul susţinând-o. Dacă moţiunea nu ar fi trecut, atunci şansele lor la prezidenţiale ar fi fost clar reduse, iar Băsescu şi PD-L s-ar fi împăunat peste măsură.

Cred că, în actualele momente, Băsescu regretă pentru faptul de a fi insistat să mărească mandatul preşedintelui la 5 ani, decalând astfel alegerile parlamentare de cele prezidenţiale. Încep să se adune costuri importante pentru sfidarea Constituţiei, a legilor şi a celorlalţi români.

Dacă la suspendarea din 2007, Băsescu putea să clameze împotriva celor 322, pretinzând că nu reprezintă poporul român, acum ce ar mai putea să zică, dat fiind că prlamentarii au fost aleşi prin vot uninominal?

Aflu, în ultimul moment, că UDMR, amanta de serviciu a politicii româneşti, a fost invitată, la ora 17.45, pentru consultări, la Palatul Cotroceni.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  ©2008 Design Cumulus de Ourblogtemplates.com

Sus