Băsescu a luat-o pe ulei: "Pasajul Basarab ar trebui să-mi poarte numele"

miercuri, 15 decembrie 2010

Este clar. Băsescu a luat-o razna. L-a luat flama puterii. Sau paranoia puterii. Iată trei exemple din ultimele 24 de ore.

1. Ieri, cu ocazia conferinţei de presă, la întrebarea unui jurnalist când ieşim din criză, Băsescu a bâlbâit-o rău. Urmăriţi-l:



Păi când să fie? Trimestrul 1 2010, semestrul 1 2010, semestrul 2 2010? Criză, recesiune? Le confundă rău.

2. Într-un interviu la Radio România Actualităţi, Băsescu sugerează că, în cazul votului pentru extinderea urmăririi penale a Monicăi Iacob-Ridzi, care au salvat-o într-o oarecare măsură, "A existat un interes major la PSD şi PNL să existe un al doilea caz Năstase" şi că aceştia au votat pentru deputată. Televiziunile au prezentat pe larg cum parlamentarii opoziţiei au votat cu bilele la vedere.

3. Prezent la discuţiile cu cititorii Hotnews.ro, căci nu poate fi prezent decât în mediile prietenoase, ceea ce denotă că i-e frică de confruntarea cu ziariştii, deşi pretinde că i-e silă, Băsescu a declarat despre posibila sa prezenţă la inaugurarea paajului Basarab:

"Nu cred. Pentru că dacă aş participa la inaugurarea acestui pasaj aş crea un precedent periculos pentru mine.

Explic: ar trebui să merg la tot ce inaugurează Sorin Oprescu. Şi vă dau exemple: proiectul de revitalizare a oraşului vechi - este un proiect contractat în timpul mandatulului meu de primar general, costă 28 de milioane de euro. Proiectul de modernizare a 110 şcoli - este contractat în timpul mandatului meu, se finalizează acum, costă circa 200 milioane euro cu BEI. Ce ar fi să mă duc la 110 şcoli? Nu s-ar mai vedea Oprescu. Proiectul pasajului deja cred că poate să-mi poarte numele. Şi multe altele.

În ceea ce-l priveşte, îl asigur că voi merge când se va inaugura autostrada suspendată sau voi deschide Jocurile Olimpice din 2020."

Read more...

Şmecheria asumării răspunderii în cazul legilor organice

miercuri, 24 noiembrie 2010

Nu ştiu de ce ziariştii nu explică publicului lor care este miza avalanşei de asumări ale guvernului Boc în ceea ce priveşte legile care, conform Constituţiei, sunt socotite organice. Pe măsură ce puterea a pierdut din numărul de parlamentari pe care îl avea iniţial, nu mai este capabilă să treacă prin Parlament o lege organică, neavând posibilitatea de a strânge atâtea voturi. Dacă puterea îşi asumă răspunderea pe aceste legi, opoziţia nu deţine suficiente mandate pentru a vota moţiunea de cenzură aferentă acelei legi.

Cu siguranţă, trebuie modificată Constituţia privind numărul de voturi necesar adoptării unei moţiuni de cenzură pe marginea asumării unei legi organice.

Read more...

Trădare să fie, dar să ştim şi noi - vot uninominal la băşcălie

miercuri, 27 octombrie 2010

Apelul la prevederile legale care spun că este interzis votul imperativ este inutil. PD-L a decis şi a reuşit să impună şi partenerilor de coaliţie să fie prezenţi în sală la votarea moţiunii de cenzură a PSD şi PNL, dar să nu voteze. Disciplina de partid trebuie să fie mai presus de sforăitoarele lozinci din campaniile electorale. Votul uninominal, de pildă, care presupune responsabilizarea celui ales, rămâne doar o snoavă. Votul la moţiune sau lipsa lui sunt pe listă. Mai-marii PD-L au simţit pericolul de a rămâne fără accesul la butoanele eliberatoare de bani şi s-au repliat. Ar fi umilitor pentru ei să renunţe la la o poziţie pe care şi-au dorit-o ani de zile.

În ultima săptămână, pe ecranele canalelor de ştiri, s-au perindat pedelişti din ce în ce mai obraznici, unii dintre ei ţinuţi la cutie până acum. Se pare că directiva a fost să îi acopere cu discursul pe ceilalţi invitaţi, făcând neinteligibilă dezbaterea.

Pe de altă parte, PSD şi PNL au început să se contreze constant, micşorând şansele moţiunii de cenzură de a trece. De asemenea, capacitatea lor de a convinge independenţi sau membri ai formaţiunilor politice secundare de la guvernare a scăzut.

Oricare ar fi rezultatul votului de astăzi, nu ne aşteaptă vremuri prea bune. Dacă acest guvern va rămâne, îşi va exercita prerogativele de guvernare cu aceeaşi incompetenţă, care s-a adăugat efectelor crizei. Dacă va pica, este greu de crezut că Traian Băsescu ar fi dispus să numească un prim-ministru din partea opoziţiei. Chiar dacă o va face, partidele din opoziţie nu par a fi capabile să construiască o formulă coerentă de guvernare.

Toate acestea se desfăşoară pe fondul prezenţei la Bucureşti a delegaţiei Fondului Monetar Internaţional, care, probabil, priveşte cu maximă îngrijorare evoluţiile de pe scena politică dâmboviţeană.

După opinia mea, alegerile anticipate ar fi singurele care ar putea descâlci situaţia.

Read more...

Mare e grădina poporului sau cum se duce lupta politică cu graffiti pe Rolls Royce

miercuri, 1 septembrie 2010


Foto via subiectiv.ro

Sigur, lupta politică se poate duce cu multe mijloace. Dan Diaconescu, proaspătul proprietar al Partidului Poporului, abonatul de serviciu la DNA, a decis că este cazul să-şi picteze Rolls Royce-ul cu spray pentru graffiti, ca să fie mai vizibil.

Alex Mihăileanu, de la care am preluat fotografia, spune că nu este trucaj, ci adevărul gol-goluţ :)

Ce şi-o fi zis Diaconescu: cum merg eu zilnic la DNA şi televiziunile de ştiri stau ciopor acolo, nu ar strica să se vadă Rolls-ul cu inscripţia pe el. Deh, merge cu subliminale :)

Read more...

Cât de buni sau proşti sunt spionii români?

luni, 16 august 2010

Mihai Răzvan Ungureanu, directorul Serviciului de Informaţii Externe, cu începere de la 8 decembrie 2007, şi fost ministru de externe al României, în perioada 2004-2007, a apărut de câteva ori în media în ultimii ani, dând o firească aură de mister activităţii serviciului pe care îl conduce, dar încercând să devoaleze vag, în limbaj diplomatic, activitatea spionilor români din străinătate.

Ungureanu n-a pierdut nicio ocazie să sublinieze profesionalismul spionilor săi.

Pe pagina web a SIE stă scris: "Un serviciu de elită, eficient şi dinamic, cu o atitudine proactivă, redutabil în confruntarea cu provocările contextului extern în care funcţionează, deplin integrat în comunitatea informativă naţională şi euro-atlantică. (...) Altruismul, anonimatul, sacrificiul reprezintă felul în care am ales să trăim, pentru că a lucra în SIE nu este doar un mod de a-ţi câştiga existenţa, ci este un mod de existenţă."

Iată că, în această după-amiază, s-a anunţat că secretarul I al departamentului politic al ambasadei României în Federaţia Rusă, Gabriel Grecu (în fotografie, de pe vremea când era însărcinat cu afaceri ad interim la ambasada României în Armenia, sursa foto: Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor), a fost reţinut fiind prins în flagrant cu aparatură de spionaj asupra sa, în timp ce încerca să obţină informaţii secrete de natură militară de la un cetăţean rus. Iniţial, agenţia RIA Novosti nu a precizat numele diplomatului. Ulterior, Interfax a citat un comunicat al FSB (Serviciul Federal de Securitate al Federaţiei Ruse), în care se afirmă: "Ministerul de Externe Rus a exprimat un protest faţă de partea română pe canale diplomatice în legătură cu activităţile lui Gabriel Grecu, incompatibile cu ststutul lui diplomatic. Cetăţeanul străin a fost declarat persona non grata şi i s-a cerut să părăsească Rusia într-un interval de 48 de ore."

Mai devreme, reprezentanţi ai FSB declaraseră agenţiei Interfax: "Ofiţerul Serviciului de Informaţii Externe din România, Gabriel Grecu, lucrând la ambasada României sub acoperirea de secretar I al departamentului politic, a fost reţinut de FSB în timp ce încerca să obţină informaţii militare secrete de la un cetăţean rus la data de 16 august 2010. (...) Echipamentul de spionaj confiscat de la agent dovedeşte activitatea sa ostilă la adresa Rusiei. O investigaţie este în curs de desfăşurare."

Se ştie că acoperirea spionilor sub ranguri diplomatice este o practică curentă a statelor. Numai că, dacă presupusul spion Gabriel Grecu a fost decoonspirat la acest mod, înseamnă că a fost un săpion prost sau cel puţin neglijent. În mod vădit, el a desconsiderat capabilităţile FSB.

În ciuda unor apropieri între Alianţa Nord-Atlantică şi Rusia, nivelul de ostilitate a rămas ridicat. Statutul de mare a putere al Rusiei a pălit după 1990 şi ruşii, în frunte cu prim-ministrul Putin, încearcă orice să şi-l recapete. Măcar prin contraspionaj.

Pe de altă parte, în ultima vreme, relaţiile între România şi Rusia nu traversează o perioadă prea bună. Însă reţinerea şi, apoi, expulzarea unui diplomat român de rang înalt sub acuzaţia de spionaj arată că lucrurile stau mai prost decât par. Astfel de incidente se rezolvă, de regulă, departe de ochii şi urechile presei. Faptul că această situaţie a fost făcută publică la acest mod şi în aceşti termeni denotă o tensiune de proporţii între cele două ţări.

În contextul în care România este membră a NATO şi a Uniunii Europene, lucrurile par şi mai complicate. În orice caz, evenimentul de azi este un mare semnal de alarmă pentru serviciile speciale din România. Sper ca Mihai Răzvan Ungureanu să fie mai reţinut pe viitor când îşi ridică în slăvi instituţia. Băsescu ce spune?

Actualizare: Prezenta pagină a fost vizitată şi de cineva de la Directoratul Comunităţii Informative (evident că în trafic.ro se văd IP-urile, aşa că a fost uşor de interogat baza de date RIPE ca să aflu lucrul ăsta). Omul folosea Internet Explorer 8, deh, sunt de stat. Măcar a avut grijă să nu se vadă sursa de unde vine, că altminteri îmi dădeam seama că gugăleşte. Foarte bine! Informaţi-vă de pe internet, băieţi!

Read more...

Emil Boc, bombardat cu ouă şi roşii la Galaţi. Nici Traian Băsescu n-a scăpat de furia mulţimii

sâmbătă, 3 iulie 2010



După Marcel Hoară (vezi articolul Marcel Hoară, mitingul, oul şi apa minerală), iată că şi Emil Boc cade pradă furiei poporului. După ce autorităţile centrale au reacţionat foarte târziu la inundaţiile catastrofale din Moldova şi alte regiuni ale ţării, iată că Emil Boc şi Traian Băsescu au ieşit să înfrunte mulţimile furioase. Nu le-a fost uşor. Faţă de roşiile şi ouăle aruncate de doi fruntaşi PNŢ-CD către el (care nu şi-au atins ţinta), Emil Boc a replicat: "Eu nu am văzut nimic. Dar dreptul la protest al oamenilor nu poate fi oprit. Asta-i viaţa!"

Dacă reacţia lui Boc a fost una moderată, mai puţin moderată a fost reacţia autorităţilor faţă de cei doi atacatori. Cei doi bărbaţi au fost amendaţi cu câte 1.000 de lei pentru aruncarea de obiecte asupra unei persoane şi constituire de grup infracţional, iar femeia care-i însoţea cu 700 de lei pentru aducerea de injurii şi constituirea de grup infracţional. Halal calificare juridică!



Nici Traian Băsescu nu a scăpat de furia mulţimii care, probabil, l-a votat în decembrie 2009. Numai că el a profitat de aceste inundaţii pentru a testa toleranţa românilor la măsurile draconice de austeritate luate în ultima vreme.

Read more...

Popularitatea lui Băsescu în cădere liberă şi la câini

vineri, 25 iunie 2010





Am văzut prima oară clipul în această după-amiază la Realitatea TV :)

Read more...

Valentin-Zoltán Puskás, judecătorul Curţii Constituţionale care i-a dat peste cap planurile lui Băsescu

În fotografia alăturată, îl puteţi vedea pe Valentin-Zoltán Puskás, judecător al Curţii Constituţionale, personajul care i-a dat astăzi peste cap planurile lui Traian Băsescu. Calculele hârtiei îl indicau pe judecătorul Puskás în tabăra puterii, el fiind propus în această funcţie de UDMR, uniunea fiind membră a coaliţiei de guvernare.

După cum se ştie, astăzi, Curtea Constituţională a judecat excepţiile de neconstituţionalitate ridicate de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justioţie, PSD şi PNL asupra legilor prin care se impuneau măsurile de austeritate formal adoptate de Guvernul României, dar asumate de Traian Băsescu. Este vorba de Legea privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar şi Legea privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor.

Curtea a declarat neconstituţionale art.9 din prima lege, care prevedea reducerea pensiilor cu 15%, şi art.1, lit.c din a doua lege, privind recalcularea pensiilor de serviciu ale judecătorilor, procurorilor şi judecătorilor, respectiv magistraţilor asistenţi la Curtea Constituţională.

Iată ce a declarat Puskás în legătură cu votul său, conform Gândul:

"Votul meu a fost împotriva tăierii pensiilor, care era o măsură neconstituţională. Am avut în vedere jurisprudenţa CEDO în materia pensiilor dar şi jurisprudenţa Curţii Constituţionale din România.

Eu am intrat în şedinţa de ieri având deja un punct de vedere în legătură cu tăierea pensiilor colective. Îmi formasem deja o opinie când am studiat materialul şi aveam argumente juridice. Şedinţa de joi a fost întreruptă pentru că au fost ridicate probleme care nu fuseseră studiate de toţi judecătorii. Ne-am retras pentru a le clarifica. Spre exemplu, eu aveam nelămuriri în privinţa pensiilor speciale ale magistraţilor. În timpul dezbaterilor nu am simţit nicio presiune politică. De când am intrat în Curtea Constituţională nu am fost rugat de foştii mei colegi să votez într-un fel sau altul ci au lăsat pe consţiinţa mea cum să votez."

După circul din Camera Deputaţilor, când, după votarea lui Valer Dorneanu (PSD), PD-L a impus reluarea votului, mizând pe chichiţe procedurale, ca să fie aleasă propunerea lor, iată că planurile lui Băsescu au fost date peste cap de judecătorul Puskás. Lui Zeus i-a mai apus aura. Miza pe un scor de 5-4, iar rezultatul a fost 4-5. Este una dintre cele mai mari înfrângeri ale lui Traian Băsescu. Orice gambler mai pierde.

De data asta, miza este mare. PD-L a pierdut grav la Curtea Constituţională. Va avea acum o sarcină extrem de împovărătoare de a redresa economia ţării. Cu un rezultat catastrofal pentru România, dar şi pentru PD-L. Despre ce ne aşteaptă, citiţi aici.

Read more...

De ce nu se restructurează Guvernul?

luni, 21 iunie 2010

Întâlnirea de aseară de la Palatul Snagov ţntre preşedintele Traian Băsescu şi reprezentanţii aleşi pe sprânceană ai PD-L a fost învăluită în mister, dar şi într-o mediatizare plină de presupuneri. Întâlnirea a căpătat proporţii uriaşe, în consonanţă cu problemele uriaşe ale României.

Aşteptările mari au condus la o decepţie mare pentru toate părţile. În esenţă, au existat trei mari puncte de vedere în interiorul PD-L, corespunzând diferitelor tabere: o tabără a cerut remanierea, o alta a cerut restructurarea Guvernului, iar o a treia a propus acordarea unei perioade de graţie actualului cabinet.

Cu isteţimea sa marinărescă şi cu instinctul său de animal politic, Traian Băsescu a impus soluţia care îi convenea cel mai mult: a temporizat lucrurile şi a decis ca evaluarea membrilor Guvernului şi eventualele restructurări să se facă după 1 septembrie 2010. Îl putem bănui că a vrut o perioadă de respiro şi că simţurile i s-au mai tocit, neputând să dea satisfacţie imediat vreuneia dintre taberele care doreau măsuri radicale.

Numai că, în spatele deciziei sale, există argumente solide şi extrem de pragmatice.

Soluţia restructurării guvernului, prin micşorarea numărului de ministere la 8 sau 10-12 este extrem de greu de pus în practică. O asemenea restructurare ar presupune votul Parlamentului şi, prin prisma aritmeticii votului la recenta moţiune de cenzură, ar fi posibil şi destul de probabil ca Guvernul să cadă cu totul.

Soluţia remanierii guvernamentale a fost considerată de Băsescu drept prematură, întrucât actualul executiv încă nu a încasat toate consecinţele măsurilor de austeritate adoptate prin netrecerea moţiunii de cenzură. Aplicarea măsurilor va accentua mânia populară şi situaţia din ce în ce mai tensionată va impune remanierea.

Astfel, Băsescu a cumpărat timp. În următoarele două luni, va chibzui adânc.

Read more...

O fotografie elocventă pentru PD-L

sâmbătă, 12 iunie 2010

Imaginea alăturată, reprezentând sediul PD-L Sinaia, poate spune foarte multe despre PD-L, în general.

În primul rând, faptul că PD-L a amestecat politica cu afacerile. Aşa cum sediul din Sinaia găzduieşte, în acelaşi timp, sediul de partid, o casă de schimb valutar şi o farmacie (naturistă) este o imagine, în mic, a ceea ce găzduieşte în aceste zile Palatul Victoria. În cei aproape doi ani de criză, PD-L a avut grijă mai mult de clientela politică decât de gestionarea ţării.

În al doilea rând, este vorba de apetenţa pantagruelică a pedeliştilor pentru bani, ceea ce face ca pancarta cu cursurile valutare să fie în faţa celei de partid.

În al treilea rând, remediile naturiste pe care PD-L încearcă să le impună populaţiei, mai ales pensionarilor, în loc de a reduce nesăbuitele cheltuieli guvernamentale.

În al patrulea rând, după cum puteţi observa, PD-L nu vinde franci elveţieni, ci numai cumpără. Înseamnă că simte că sfârşitul este aproape şi îşi face provizii pentru exil :)

În al cincilea rând, PD-L pune garduri între el şi populaţie, asta ca expresie a popularităţii...

Read more...

D-ale politicii: PSD vrea un referendum naţional pe marginea măsurilor de austeritate

sâmbătă, 29 mai 2010

După cum anunţă Realitatea.net, preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat că social-democraţii vor cere organizarea unui referendum naţional pe tema planului de austeritate anunţat de Guvern. Anunţul a fost făcut astăzi, la Vaslui.

"O să discutăm luni, în cadrul BPN, să facem tot ceea ce ţine de PSD pentru a solicita preşedinteleui realizarea unui referendum naţional pe tema măsurilor care trebuie adoptate pentru socoaterea României din criză, un referendum în care oamenii să fie întrebaţi şi să decidă prin vot dacă aceste măsuri ale domnului Băsescu sunt corecte", a spus Victor Ponta.

"Voi duce şi în parlament, la momentul angajării pe moţiune, semnalul oamenilor de jos, că încerc să îi oprim pe actualii guvernanţi să le spun că nu au legitimitate şi că singura soluţie e o întoarcere la oameni (...) Domnul Băsescu, care până în noiembrie a vorbit despre popor şi acum se întoarce împotriva propriului popor, va trebui să răspundă alături de domnul Boc pentru războiul împotriva propriului popor", a mai spus Ponta.

Mărtusrisec că l-am privit cu oarecare simpatie pe Victor Ponta în momentul în care a fost ales preşedinte al PSD şi am crezut că va încerca şi reuşi, măcar parţial, să reformeze partidul şi să-i îmbunătăţească imaginea publică. Ultimele sale evoluţii, inclusiv declaraţiile de mai sus, îmi arată că a îmbrăţişat populismul şi un stângism desuet, departe de social-democraţia europeană.

Read more...

Asociaţia Magistraţilor din România loveşte: În aplicarea măsurilor de austeritate, nu poate fi invocat art.53 din Constituţie

Astăzi, Asociaţia Magistraţilor din România, condusă de Mona Pivniceru, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a remis un comunicat de presă în care se precizează că în fundamentarea măsurilor de reducere a pensiilor şi salariilor nu pot fi invocate prevederile art.53 din Constituţie, aceste măsuri fiind, în realitate, de natură a pune în pericol atât securitatea, cât şi siguranţa naţională.

Potrivit comunicatului, invocarea siguranţei naţionale ca temei al restrângerii dreptului "contravine conceptului de siguranţa naţională prevăzut de art.1 din Legea nr.51 din 1991". Sursa citată precizează că siguranţa naţională ar trebui să privească întreaga naţiune şi nu doar o parte a ei, reprezentată de categoria bugetarilor care au fost supuşi exclusiv măsurilor de austeritate.

"De altfel, nici un stat care a procedat la reducerea veniturilor nu a invocat motive de siguranţă şi securitate naţională, Guvernul dovedind astfel dispreţ faţă de drept şi statul de drept, redus doar la puterea executivă", se mai arată în comunicat.

AMR precizează că Guvernul nu a respectat principiul nediscriminării, măsura nefiind aplicabilă întregii populaţii.

"Măsurile dispuse de aceste legi vizează în mod exclusiv doar personalul din sectorul bugetar şi pensionarii, fiind excluşi de la aplicarea cu caracter general, sectorul privat, precum şi salariaţii regiilor autonome şi a celorlalte companii, la care Statul este acţionar, ale căror venituri implică şi o componentă bugetară importantă", mai spun reprezentanţii organizaţiei profesionale a magistraţilor.

Reamintesc faptul că prim-ministrul Emil Boc a declarat: "Această lege are ca temei articolul 53 din Constituţia României, de restrângere temporară a exerciţiului unor drepturi, şi anume este vorba de restrângerea acestora până la sfârşitul anului, până în 31 decembrie, urmând ca drepturile de pensii şi drepturile salariale pentru 2011 să fie stabilite prin legea bugetului pe 2011, prin noua lege a pensiilor şi prin noua lege a salarizării unitare a bugetarilor. Asta în condiţiile în care se realizează măsurile de restructurare a sectorului bugetar şi, pe de altă parte, de relansare a activităţii economice, astfel încât să avem resursele financiare pentru a putea vorbi de o creştere sănătoasă a salariilor şi pensiilor în anul 2011."

Articolul 53 din Constituţie prevede că exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, după caz, pentru apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii ori a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor, desfăşurarea instrucţiei penale, prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.

Deşi guvernul s-a ferit tocmai de posibila atacare în justiţie a respectivei legi, aşa cum scriam aici, încercând să fie nediscriminatoriu, micşorând salariile bugetarilor cu 25% şi nu fondul de salarii şi pensiile cu 15% (prin micşorarea punctului de pensie) şi fondul de pensii. Din comunicatul AMR rezultă clar că discriminarea poate fi invocată în eventualle procese. De fapt, este cunoscută poziţia publică a Monei Pivniceru, care a contestat prin toate mijloacele posibile micşorarea veniturilor magistraţilor, având pe această temă şi un conflict deschis cu preşedintele Traian Băsescu. Comunicatul AMR sună astfel ca o răzbunare, sugerând justiţiabililor motivele pe care judecătorii le-ar accepta în cazul unor procese care ar contesta prevederile viitoarei legi prind ajustarea deficitului bugetar.

Read more...

Emil Boc decretează restrângerea drepturilor cetăţeneşti

miercuri, 26 mai 2010

S-a încheiat şedinţa de guvern în care s-a discutat ce măsuri de austeritate vor fi luate pentru atingerea ţintei de deficit bugetar de 6,8% din PIB. În esenţă, chiar în condiţiile măsurilor de austeritate, România va fi nevoită să se împrumute cu 8 mld.€ de pieţele externe, resursele interne fiind limitate. Expunerea băncilor româneşti pe clientul statul român au crescut, de la începutul crizei, de la 3% din active la 15% în prezent, după cum menţiona Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, la conferinţa de azi.

Principalele măsuri anunţate rămân în vigoare: reducerea veniturilor salariale ale bugetarilor cu 25%, a pensiilor cu 15% şi a ajutoarelor de şomaj tot cu 15%.

Salariul minim va pe economie va fi de 600 lei, în scădere pentru sectorul bugetar de la 705 lei, şi pensia minimă de 350 lei.

Nu vor fi afectate:
- 35 de prestaţii sociale;
- alocaţia pentru copii primite până la vârsta de doi ani, în valoare de 200 lei, şi nici alocaţia pentru copii de 42 de lei, primită după vârsta de doi ani a copilului;
- alocaţia monoparentală şi cea pentru copii cu handicap;
- îndemnizaţia persoanelor cu HIV, a celor cu handicap grav, cu handicap mediu, ajutoarele pentru refugiaţi, pensiile invalizilor, ale veteranilor şi ale persecutaţilor politici;
- bursele studenţilor şi ale elevilor.

Cel mai interesant lucru este faptul că guvernul îşi va asuma răspunderea pentru legea care prevede restabilirea echilibrului bugetar, invocându-se art.53 din Constituţia României privind restrângerea temporară a unor drepturi cetăţeneşti. Acel articol se referă la măsuri legate de siguranţa naţională şi ordinea publică. Este neîndoios faptul că această găselniţă juridică va da naştere la multe procese împotriva statului român. Ea semnalează teama constituţionalistului Emil Boc tocmai în faţa unor eventuale procese. Această găselniţă este şi măsura neîncrederii popopulaţiei faţă de guvernanţi, de care cei din urmă încep să fie din ce în ce mai conştienţi.

Zilele trecute, a fost văzută o maşină a Curţii Constituţionale în curtea Palatului Cotroceni, chiar în ziua în care Traian Băsescu se consulta cu membrii arcului constituţional. Acum am aflat de ce...

Read more...

Ce le-a spus azi Băsescu parlamentarilor PD-L

marți, 25 mai 2010



"Dacă ne menţinem cheltuielile de după reducerea salariilor şi pensiilor, ar trebui să avem o creştere de 21 la sută a Produsului Intern Brut (PIB) ca să ne acoperim cheltuielile. Am ajuns într-un punct critic. Sigur, nu vreau să înţelegeţi că eu susţin că nu mai avem soluţii. Vreau să ştiţi că putem s-o mai ducem aşa încă doi ani." - Antena 3

"Nu puteţi cere pensionarilor să lase din pensii, câtă vreme unii nu renunţă la privilegii. (...) PDL şi-a asumat răspunderea programului de reformă şi trebuie să dea exemplu dacă doreşte susţinerea populară a reformelor. Am auzit pe la televizor tot felul de idei năstruşnice: că să privatizăm tot ce avem. Bun şi la anul din ce plătim pensiile şi salariile?" - Gândul

"Preşedintele ne-a cerut să renunţăm la afaceri. Mai exact, el se referea în special la demnitarii numiţi în funcţii. Ne-a spus că nu este corect să fii numit în funcţie şi să profiţi de pe urma acestea în favoarea propriilor afaceri", a declarat unul dintre participanţi pentru Mediafax.

Câteva nedumeriri:

- de ce nu iese Traian Băsescu să spună toate aceste lucruri în public, mai ales că este evident faptul că ştia că, precum în alte ocazii anterioare, aceste înregistrări vor ajunge publice?

- până acum nu ştia că politicienii fac afaceri sau au depăşit limita?

- ce vrea să spună cu "putem s-o mai ducem aşa încă doi ani"?

Este evident că guvernanţii sunt într-o degringoladă totală. Şi-au dorit cu ardoare puterea şi acum nu ştiu ce să facă cu ea, în afară de a-şi umfla buzunarele.

Read more...

Marcel Hoară, mitingul, oul şi apa minerală

miercuri, 19 mai 2010


Marcel Hoară, un pedelist de frunte, măcar prin prisma apariţiilor televizate, minus perioada când pedeliştii au avut interzis pe ecranele televiziunilor mogulilor, a păţit-o astăzi. A fost invitat la studioul în aer liber al postului Antena 3, aflat chiar în mijlocul demonstranţilor de la mitingul de azi din Piaţa Victoriei din Bucureşti. Emisiunea s-a desfăşurat în condiţii grele, manifestanţii din jur încercând continuu să-l agreseze. După ce a plecat de la studioul improvizat, chiar a păţit-o, primind drept proiectil un ou şi turnându-i-se apă în cap, în timp ce poliţiştii comunitari încercau să-l extragă.

După ce poliţiştii comunitari l-au condus la Muzeul Ţăranului Român, aflat în apropiere, a fugit cu taxiul, după cum relatează Gândul.

Este evident că Marcel Hoară a fost trimis la sacrificiu. De altminteri, pedeliştii nu apar pe ecran decât cu ordin de la comenduire. Se ştia faptul că Marcel Hoară este antipatizat de mulţi dintre români. Aşa că gestul său era cu final aşteptat.

Despre personajul Hoară: "Boxer plin de şiretlicuri", deghizat într-un "bărbat blond, plăpând, cu ochelari (care pare mai curând genul nerd)", "spaima tele-show-urilor de nişă". "Când nu se uită arbitrul, loveşte adversarul cu capul în bărbie. Pe urmă îl ia iarăşi în braţe. Când face piruete întinde piciorul şi îşi seceră adversarul. Trebuie să recunoaştem că nu e deloc un boxer care să respecte vreo regulă. (...) Plin de sânge, fără doi dinţi, cu ochii tumefiaţi, precum Jake La Motta (din Raging Bull), rămâne în picioare clătinându-se şi rânjeşte către adversari." Greu de dibuit autorul acestor rânduri. Vi-l spun: Sebastian Lăzăroiu, consilier al preşedintelui Traian Băsescu. Articolul Pledoarie pentru Hoară a apărut pe blogary.ro în data de 12 aprilie 2010. Citiţi-l, e spumos.

Read more...

Sever Voinescu îşi apără tătucul, dând vina pe opoziţie pentru actuala situaţie economică a României

marți, 18 mai 2010

Într-o declaraţie de presă încheiată în urmă cu câteva minute, Sever Voinescu, fost şef de campanie al candidatului Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din decembrie 2009, dar aflat într-o opoziţie cu propriul partid, a ieşit să-şi apere tătucul. Văzând cât de groasă a devenit situaţia economică din România, Băsescu şi-a trimis la atac unul dintre intelectualii apropiaţi, care a făcut destulă dizidenţă în PD-L în ultima vreme, inclusiv pe blogul său. În esenţă, domnia sa a aruncat o mare parte din vina actualei situaţii economice în cârca opoziţiei, ceea ce, fundamental, este adevărat. Toată clasa politică este responsabilă pentru consecinţele crizei economice pe care o traversăm.

Sever Voinescu trece, însă, la un atac furibund la adresa PSD, continuând o idee exprimată de Traian Băsescu, cum că între protestatarii aflaţi în aceste zile în stradă s-au aflat persoane provocatoare trimise de anumiţi oameni politici. Mai mult, Voinescu afirmă că, în declaraţiile din ultimele zile, preşedintele PSD, Victor Ponta, şi secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, ar fi instigat la violenţă cu ocazia marelui miting care va fi organizat mâine. Totodată, el lasă să se înţeleagă că, în cazul izbucnirii unor violenţe, PSD va fi responsabil.

Voinescu nu a suflat niciun cuvinţel despre PNL, deşi mai marii PD-L au tot bătut toba în ultimele zile că dezastrul economic de acum este greaua moştenire lăsată de Guvernul Tăriceanu. Atunci de PD-L a insistat, atât în decembrie 2008, după alegerile parlamentare, cât şi în decembrie 2009, după alegerile prezidenţiale, ca PNL să i se alăture la guvernare?

Evident că situaţia economică este catastrofală şi Guvernul Boc şi-a dovedit incompetenţa în gestiunea crizei şi a României. La fel de evident este faptul că ar fi necesară o colaborare între partide pentru a găsi cele mai bune soluţii din criză. Dar nu este mai puţin adevărat că partidele din opoziţie încearcă să capitalizeze actuala situaţie. Uneori iresponsabil.

Read more...

Se pregăteşte Lucian Croitoru din nou pentru funcţia de prim-ministru?

joi, 13 mai 2010

După cum anunţă agenţia Mediafax, Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, a avut astăzi o întâlnire cu doctoranzii de la Academia de Studii Economice. Având în vedere că am această calitate, mă mir că nu am aflat despre eveniment, dar nu acesta este subiectul :)

La bursa zvonurilor, Lucian Croitoru ar fi din nou favorit la funcţia de prim-ministru al Guvrnului României, în cazul căderii Guvernului Boc. Să vedem care sunt opiniile sale în legătură cu măsurile care ar trebui luate în economia României pentru depăşirea gravei crize fiscale şi bugetare pe care o traversăm. Ar fi a doua încercare, după cea din octombrie 2009.

Iată ce spune Lucian Croitoru:


- În ciuda unor estimări potrivit cărora în sectorul bugetar ar fi angajaţi 100.000-200.000 de oameni a căror productivitate a muncii este foarte redusă, situaţia reală se referă la 500.000 de oameni care "nu au ce să facă în sectorul bugetar".

- România nu are resurse pentru a ieşi singură din criză, iar revenirea va depinde de reivgorarea pieţelor externe şi de credibilitatea oferită de politicile interne pentru a atrage investitorii străini.

- Principala preocupare a Guvernului trebuie s-o reprezinte "curăţarea bugetului", care în momentul de faţă este plin de "foarte multe mizerii".

- Economia românească nu va fi pregătită să adere la zona euro până în 2015, dar orizontul de adoptare a euro nu trebuie modificat, pentru că România a reuşit să facă schimbări doar în contextul unor obiective mari.

- În lipsa ajutorului de la FMI leul s-ar fi depreciat puternic, iar cursul de schimb ar fi ajuns la 6 lei/euro. Nivelul de 6 lei/euro nu este o estimare de suprafaţă, ci rezultatul unor calcule riguroase.

Trebuie recunoscut faptul că poziţiile lui Lucian Croitoru sunt foarte liberale şi specifice unui bancher central. Nici nu ar încăpea discuţie că, în actuala situaţie economică a României, Lucian Croitoru ar fi un prim-ministru infinit mai bun decât guralivul Emil Boc, cu condiţia să aibă susţinere politică.

Read more...

Omnipotentul Băsescu decretează austeritate, Boc nu decontează?

joi, 6 mai 2010

Traian Băsescu s-a erijat astăzi în salvator al naţiunii prin discursul asupra măsurilor de austeritate pe care trebuie să le ia România: reducerea fondului de salarii pentru bugetari cu 25%, reducerea pensiilor şi a ajutorului de şomaj cu 15%, reducerea subvenţiilor şi a ajutoarelor sociale (puteţi urmări discursul aici). Despre consecinţele economice ale măsurilor de austeritate am scris în articolul Despre măsurile de austeritate anunţate de Traian Băsescu, sine ira et studio.

Care sunt, însă, consecinţele politice ale necesităţii adoptării acestui program? Iată ce spune Traian Băsescu: "Vreau să ştiţi că de la bun început că echipa de evaluare condusă de FMI şi Guvernul au avut în atenţie două variante: una era cea a neîncrederii, însemna creşterea TVA de la 19 la 24%, creşterea cotei unice de la 16% la 20% şi reducerea salariilor din sectorul bugetar cu 20% pentru a ne încadra în cheltuielile bugetare. A doua variantă era cea a încrederii: în care Guvernul să-şi continue programele de restructurare majoră. Niciuna nu poate fi atribuită cuiva sau altcuiva." Ambele variante sunt ale neîncrederii. Guvernul Boc şi-a manifestat incompetenţa şi obedienţa faţă de clientela politică şi nu ar mai avea ce căuta la guvernare.

Iată că Băsescu şi-a mai creat un ascendent asupra marionetei de la Palatul Victoria, părând să spună: "Vezi ce generos sunt? Te mai las o tură!" Numai că un guvern care a adus ţara într-un asemenea dezastru în ceva mai puţin de un an şi jumătate de guvernare ar trebui să plece. Dar cine să vină?

Victor Ponta face încercări disperate să împiedice destructurarea PSD-ului şi să+i asigure un pic de atractivitate prin reclame pe internet şi carduri de discount. Crin Antonescu s-a repezit să critice măsurile luate astăzi dintr-o poziţie aproape de stânga.

Pe de altă parte, Băsescu nu poate găsi un guvern la fel de obedient. Aşa că rămânem să ne scufundăm cu actualul guvern.

Read more...

Incredibil: Emil Boc va primi diploma onorifică de doctor în drept la Michigan State University

marți, 4 mai 2010

Printre prim-miniştrii din lume, Emil Boc probabil că deţine recordul la acte normative declarate neconstituţionale de către Curtea Constituţională a României. Desigur, recordul său este cu atât mai remarcabil cu cât Boc este conferenţiar la disciplina de drept constituţional a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, ceea ce constituie, evident, o circumstanţă agravantă. În aceste condiţii, Emil Boc va primi titlul onorific de doctor în drept din partea universităţii americane Michigan State University (fondată în 1855), instituţie cu care acesta a colaborat pe timpul carierei universitare.

Pesemne a înnebunit lupul. Acest titlu pare din acelaşi aluat cu titlurile similare obţinute de Elena Ceauşescu. Michigan State University este între primele zece universităţi din lume în ştiinţele educaţiei, fizică nucleară şi psihologie industrială şi între primele 50 în ştiinţe politice şi administrative. Cu atât mai mult, îţi vine să te întrebi ce criterii pot sta la baza decernării unui asemenea titlu.

Trebuie menţionat că Boc va părăsi ţara în perioada 6-9 mai 2010, adică exact în timpul prezenţei delegaţiei Fondului Monetar Internaţional la Bucureşti. Într-atâta îl macină pe Boc soarta ţării încât puţin îi pasă.

Actualizare 05.05.2010: Aflu că Emil Boc a renunţat la vizia privată în SUA. Nu de alta, dar se vorbeşte insistent de remaniere.

Read more...

Ce mănâncă Emil Boc?

vineri, 9 aprilie 2010

Citate din Emil Boc:

"Recenta hotărâre a Comitetului politic Executiv al CC al PCR privind majorarea cu 10 la sută a tuturor burselor ce se acordă studenţilor şi elevilor, inclusiv celor din şcolile profesionale, a generat în inimile întregului tineret studios din patria noastră cele mai alese sentimente de stimă şi profundă recunoştinţă faţă de această nouă şi grăitoare dovadă a grijii şi preocupării susţinute ale secretarului general al partidului, tovarăşul Nicolae Ceauşescu, faţă de crearea unor tot mai bune condiţii de viaţă şi învăţătură tineretului. Eu însumi, ca student la Filosofie, am înţeles că învăţămîntul, ştiinţa şi cultura sunt concepute în România socialistă ca factori activi ai dezvoltării, că formarea noastră ca oameni ai societăţii socialiste şi comuniste de mâine este un proces complex, revoluţionar, care ne obligă nu numai la însuşirea la cote înalte a profesiunii, ci şi la însuşirea concepţiei filosofice despre lume şi viaţă a partidului nostru, formarea unei conştiinţe şi atitudini cetăţeneşti înaintate în rândul tineretului.”
Emil Boc, student Filosofie, anul IV, Făclia 1989
Sursa: Foaia Transilvană

“Acum, când întregul popor se pregăteşte să întâmpine prin fapte de muncă marele eveniment din viaţa partidului, unitatea tuturor cetăţenilor ţării reliefează înalta răspundere ce ne revine fiecăruia în parte faţă de destinul nostru revoluţionar. în acest climat de profundă angajare şi răspundere, nu vom precupeţi niciun efort pentru a ne putea onora cu cinste de nobilele misiuni ce ne revin, pentru a întâmpina Conferinţa Naţională a partidului cu bogate şi frumoase rezultate, alături de angajamentul solemn al participării noastre. Latura politico-ideologică are menirea să creeze în rândul studenţilor atmosfera înţelegerii profunde a dimensiunii politicii partidului şi a statului nostru.”
Emil Boc, student Filosofie, anul II, Făclia 1987
Sursa: Ziua de Cluj

"În 1989 aveam 23 de ani, eram student şi nu am deţinut nici o funcţie în structurile de conducere ale tineretului comunist, care să fie vizată de legea lustraţiei astfel încât aplicarea acesteia să-mi creeze o problemă, aşa cum încearcă unii să acrediteze. Nu am deţinut niciodată nici un fel de funcţie de conducere la nivelul UTC în judeţul Cluj şi nici pe cea de preşedinte al Uniunii Asociaţiilor Studenţilor Comunişti din România (UASCR), filiala Cluj, aşa cum incorect s-a afirmat în presă."
Sursa: comunicat de presă Emil Boc

Potrivit lui Mihail Bumbeş, cercetător la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului în România, Boc a fost preşedinte al Uniunii Asociaţiilor Studenţilor Comunişti din România, filiala Cluj, între anii 1987 şi 1989. "Există un document care arată clar că a fost vicepreşedinte pe Universitatea Babeş-Bolyai al UTC şi apoi a ajuns chiar preşedinte", a declarat Bumbeş pentru Ziua de Cluj.

Sigur, nu pot da răspunsul la întrebarea din titlu în termeni publicabili. Dar nu este greu de ghicit. Un personaj discutabil aflat în fruntea guvernului României, care se dedă la felurite giumbuşlucuri: coseşte, taie coajă de copaci, dă cărţi de vizită oaspeţilor străini ca ultimul buticar şi multe altele. Mai mult decât atât, este o paiaţă trasă de sfori de păpuşarul pe care îl recunoaşte drept mentor. Şi mai mult decât atât: este modelul suveran de încasator. Nu cred că există alt personaj pe lumea asta capabil să încaseze fără să scrâşnească atâtea scuipaturi şi şuturi.

Read more...

Cum a confiscat Emil Boc realitatea

miercuri, 7 aprilie 2010

Read more...

Paşte Fericit!

duminică, 4 aprilie 2010

Read more...

Teo Trandafir, prinţesa Berceniului, şi manelele

vineri, 2 aprilie 2010



via Ciutacu

Read more...

Directorul APIA Sălaj, Alexandru Mureşan, PD-L, a votat de 4 ori la europarlamentare

marți, 23 martie 2010



Directorul APIA Sălaj, Alexandru Mureşan, membru PD-L, a fost trimis în judecată de procurori pe motiv că a votat de patru ori la scrutinul europarlamentar din 7 iunie 2009. Sesizarea a venit de la Autoritatea Electorală Permanentă, care a descoperit numele şi datele directorului APIA pe listele de vot din patru localităţi.

Directorul este încă în funcţie, anunţă Antena 3.

Read more...

Cum face Boc politică cu toporul

joi, 18 martie 2010

Read more...

Cum vrea să modernizeze Victor Ponta imaginea PSD: imagini cu trandafiri care ies din blugi, conturi pe LinkedIn, Facebook şi Twitter

sâmbătă, 6 martie 2010

A început să se umple Internetul de noile bannere care invită pe doritori să se în scrie în PSD on line. Cu toată gaura financiară moştenită de la predecesori, Victor Ponta vrea să schimbe imaginea partidului şi plăteşte la greu către Google AdWords. Un exemplu este bannerul alăturat, în care cei 3 trandafiri nu mai sunt desenaţi stângaci pe o siglă neatractivă, ci ies din buzunarul de la spate al unei perechi de blue jeans. Cu siguranţă, o astfel de reclamă nu ar fi putut apărea pe vremea lui Ion Iliescu, Adrian Năstase şi nici chiar Mircea Geoană. Este un element în plus care ne-ar putea face să credem că Victor Ponta, noul preşedinte al PSD, ar putea transforma partidul pe care îl conduce într-unul social-democrat european şi modern.

Pe prima pagină a site-ului PSD, se găsesc acum legături către conturile de LinkedIn, Facebook şi Twitter ale PSD, ceea ce înseamnă că Ponta înţelege să promoveze partidul pe care îl conduce şi în reţelelel de social media.

Read more...

Traian Băsescu flutură pisica unui nou împrumut internaţional

vineri, 5 martie 2010

Aflat la şedinţa de bilanţ a Ministeului Apărării Naţionale, Traian Băsescu a făcut consideraţii economice, care, probabil, îşi aveau mai degrabă locul în alt tip de reuniune. Iată câteva extrase:

"Nu pun lipsa de resurse strict pe seama crizei, dar am avut câţiva ani de... nu aş spune de inconştienţă, ci de lipsă de viziune, când am crezut că putem consuma mai mult decât producem, ceea ce ne-a adus astăzi în situaţia de a împrumuta bani pentru a asigura salarii, pensii, funcţionarea sistemului de sănătate şi aşa mai departe. Va trebui să ne dimensionăm exigenţele pe realităţile României şi va trebui să înţelegem odată pentru totdeauna că nu putem cheltui mai mult decât producem şi asta nu o spun pentru armată, ci o spun în general."

"Imaginaţi-vă că, în perioada următoare, guvernul nu ar reuşi să ia nişte măsuri, pentru că se opune o masă întreagă de propagandişti, pe la televiziuni şi peste tot, dar să ne imaginăm că Guvernul nu ar reuşi sa impună nişte cheltuieli rezonabile de funcţionare a statului, în care intră şi cheltuielile de salarizare şi cheltuielile cu sporuri inventate şi cheltuielile cu tot soiul de avantaje speciale. Efectul ar fi că, la sfârşitul anului 2010, ar trebui să facem un nou împrumut ca să plătim toate facilităţile de care au beneficiat categorii în mod nejustificat, spor de zâmbet în administraţia locală, spor să vină îmbrăcat decent sau, mai ştiu eu, că are o antenă deasupra cartierului."


Cu nu multă vreme în urmă, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, afirma că am putea renunţa la unele dintre tranşele împrumuturilor internaţionale de 20 mld.€ şi am putea pune în loc flacăra violet. Iar acum vine Traian Băsescu şi ne spune că, din contră, am putea face un nou împrumut.

Mă întreb în ce ţară a trăit dl.Băsescu în ultimii 5-6 ani. Sau pe vremuri nu era atât de înţelept ca acum, la al doilea mandat? La ce fel de propagandişti se referă? Oare nu ai partidului care l-a susţinut şi care are frâiele guvernului în mâini? Care, când apar pe la televiziuni, parcă au un CD zgâriat, care începe invariabil cu "Guvernul Boc a adoptat măsuri anticriză..."?

Pe Traian Băsescu pare să nu-l mai înţeleagă nimeni.

Actualizare. Emil Boc, un yesman veritabil, nu putea afirma altceva decât: "Dacă nu eliminăm abuzurile, cum ar fi sporul de zâmbet şi sporul de ochi frumoşi, nu vom avea destui bani pentru ce ne trebuie. E un lucru de bun simţ ceea ce a spus preşedintele Băsescu, el aducând un argument în plus pentru a fi chibzuiţi în cheltuirea banilor." De fapt, asta nu este ştire :)

Read more...

De ce tace Băsescu? Îşi face şi stângă, şi dreaptă politică

sâmbătă, 27 februarie 2010

Traian Băsescu, Zeus în limbajul colocvial al pedeliştilor, tace. De câtăva vreme, apariţiile sale publice pot fi numărate pe degete şi cu ocazii foarte oficiale. Ba o apariţie legată de cererea SUA de a amplasa elemente din scutul antirachetă pe teritoriul României, ba o scurtă declaraţie pe aeroport înainte de plecarea la Bruxelles pentru discuţii cu şefii de state şi de guverne din UE pe marginea situaţiei financiare, cu un plus de interes pe situaţia Greciei. În rest, nimeni nu mai ştie nimic de el, cel puţin la modul public.

După congresul PSD, soldat cu cel puţin două plecări de marcă din partid, mă refer la Cristian Diaconescu şi Marian Sârbu, Băsescu are de ce să-şi frece mâinile. Mai ales că este prea puţin probabil să fie străin de aceste mişcări. Îşi freacă mâinile şi pentru că PSD este spart în multe grupuscule, de unde este relativ uşor de pescuit nemulţumiţi.

În loc să meargă pe moneda unui puternic partid popular, vopsit aşa din partid de centru-stânga, de ce să nu-şi facă două partide: unul zis de centru-dreapta şi unul zis de centru-stânga? Se pot salva aparenţele de democraţie mult mai eficient aşa.

Porobabil că atins mai mult sau mai puţin de paranoia puterii, Băsescu se şi vede întemeietorul României moderne, în care concepţiile sale despre binele public trebuie să prevaleze. Un soi de Atatürk al României. Aşa că munceşte migălos la proiectul lui, care cuprinde şi anihilarea PSD şi a PNL.

Desigur, nu este chiar atât de infailibil încât să nu-i scape lucruri. În decembrie 2009, a spus că l-ar dori pe Marian Sârbu ca ministru al muncii în guvernul PD-L ce avea să se formeze.

Şi-a ales ca impuritate în jurul căreia să se formeze perla lui de centru-stânga pe Gabriel Oprea, un personaj dubios, pe care nu a întârziat să-l avanseze în grad, deşi nu avea niciun fel de merite militare. La fel pe Neculai Onţanu şi Anghel Iordănescu, alţi fugari de la PSD. Numai că în grupul independenţilor sunt şi fugari de la PNL. Dar ce mai e doctrina în ziua de azi?

În această seară, Marian Sârbu a fost invitatul lui Robert Turcescu la emisiunea 100% de la Realitatea TV. Întrebat fiind de moderator în legătură cu doctrina pe care o va avea noul partid ce va fi înfiinţat de grupul independenţilor, Sârbu a repetat o aserţiune a lui Gabriel Oprea, cum că partidul va fi de centru-stânga, dar că va fi dispus să susţină orice ar fi în interesul naţional: "Partidul va fi foarte apropiat de interesul naţional, doctrinar va îmbina nevoia unei stângi care să distribuie mai drept ce se produce în statul român". A uitat să numească acest interes naţional, Traian Băsescu.

Read more...

Boc a găsit pe Google leafa lui Isărescu

marți, 16 februarie 2010

Aflu din Adevărul că, aseară, la B1TV, Emil Boc, primul ministru al guvernului României, a declarat că a căutat şi găsit pe Google ce salariu are guvernatorul BNR, Mugur Isărescu: "Eu l-am apreciat întotdeauna pe guvernatorul BNR. El poate să-şi pună ce venit doreşte, dar s-a raportat la decenţă, la bun-simţ, la ce înseamnă mult mai puţin decât alţi guvernatori de bănci centrale din lume şi are undeva - din câte am văzut eu, am dat pe Google - între 5.000 şi 7.000 de euro."

Obsedat de pensiile "nesimţite" şi salariile "nesimţite" din sectorul public, Boc se dă iar în stambă cu o asemenea declaraţie.

În primul rând, este un premier care se informează de pe Google în legătură cu realităţi ale statului pe care guvernul său îl administrează, ceea ce este inadmisibil. Dacă tot există Google, de ce ar mai avea nevoie de institute de statistică şi de prognoză? De ce mai are nevoie de un stufos aparat administrativ în ministere? De ce nu guvernează virtual, prin Google?

În al doilea rând, demersul său denotă o curiozitate maladivă de a afla salariul guvernatorului BNR, ca să-i servească, dacă e mic, drept exemplu sau, dacă e mare, să tacă.

În al treilea rând, se ştie că o bancă centrală modernă este independentă de guvernul ţării respective şi se supune doar parlamentului. Ceea ce a făcut Boc este un semn că nu înţelege sau nu respectă o asemenea realitate.

Read more...

Traian Băsescu a vopsit stema ţării în violet

duminică, 7 februarie 2010

Aflu din Academia Caţavencu că Traian Băsescu a vorbit în prezenţa stemei ţării vopsite în violet.


Sursa: Academia Caţavencu.

Şi, ca să nu credeţi că este o transformare cromatică, redau mai jos filmul evenimentului din Realitatea.net. Vă rog să observaţi albastrul steagurilor şi violetul stemei.

Read more...

Off-topic: Iarnă de cod portocaliu în Bucureşti

Obişnuiţi cu ierni destul de blânde în Bucureşti, în acest an ne-am reamintit că avem un climat temperat-continental uneori excesiv. Totodată, am constatat din nou cât de ineficiente sunt autorităţile locale în gestionarea problemelor despre care pretind că le pregătesc tot anul. În imaginile de mai jos, este prezentată o alee dintr-un cartier bucureştean, pe care, de două luni, de când iarna a început să-şi arate colţii, nu a trecut niciun utilaj de deszăpezire. Nici locatarii nu au binevoit să iasă cu lopeţile pentru a-şi face viaţa mai uşoară, cum o făceau înainte de 1989.



Am avut ocazia să vizitez alte capitale europene în toiul iernii şi lucrurile arată cu totul altfel. Acolo nu se televizează şedinţele comandamentului de iarnă, în care primarul general să urecheze în stânga şi în dreapta. Acolo fiecare ştie ce are de făcut şi chiar face. La noi, privind lucrurile la rece :), lipseşte organizarea sau, zis mai pe româneşte, spiritul gospodăresc. Este consecinţa realităţii noastre, în care politicienii sunt doar nişte lătrători, fără profesionalism şi, de cele mai multe ori, lipsiţi de orice abilităţi manageriale. O capitală, ca şi orice altă localitate, este o afacere. Încasezi taxe şi impozite şi, la rândul tău, asiguri serviciile publice asupra cărora ai competenţă legală. Numai că, la noi, autorităţile locale, ca afacere, sunt falimentare şi la bunul plac al celor care au câştigat alegerile.

Actualizare: Văd că filmuleţul a fost preluat şi de Sf.Sisoe, care vorbeşte pe blogul său despre ziua asta viscolită din Bucureşti.

Read more...

Cine ar trebui ales preşedinte PSD?

vineri, 5 februarie 2010

Valurile din PSD par să nu se mai termine. Zvârcolirile interne răzbat cu forţă în presa scrisă şi pe ecranele televizoarelor. Personaje relativ decente, precum Cristian Diaconescu, devin mult mai dure decât ne puteam închipui. Se pune întrebarea: cine ar trebui ales în funcţia de preşedinte al PSD?

Răspunsul este greu de dat şi întrebarea poate fi pusă din mai multe unghiuri. Ca unul care nu are deloc viziuni politice de stânga, încerc să privesc cu detaşare chestiunea. În fond, miza preşedintelui PSD este una legată de sănătatea şi sanitatea politicii româneşti. Un partid de stânga european poate avea darul să îmbunătăţească percepţia asupra vieţii politice româneşti, în ansamblu.

Până acum, avem cinci posibile nume: Mircea Geoană, Adrian Năstase, Cristian Diaconescu, Miron Mitrea şi Andrei Alexandru.

1. Decenţa - Mircea Geoană a pierdut-o cu proclamarea prematură a victoriei şi cu flacăra violet, Adrian Năstase prin aroganţa care l-a caracterizat de când a fost pe cai mari în politică, Miron Mitrea prin malversaţiuni de diverse feluri, Andrei Alexandru este un personaj şters, aşa că se detaşează Cristian Diaconescu la acest criteriu.

2. Probleme cu justiţia - Singurul care n-are astfel de probleme este tot Cristian Diaconescu. Ceilalţi au avut probleme, Mircea Geoană cu ANI, Adrian Năstase şi Miron Mitrea cu Parchetul General sau DNA, Andrei Alexandru cu CNSAS.

3. Performanţa electorală - Mircea Geoană a realizat aproape 50% la alegerile prezidenţiale din 2009, Adrian Năstase a fost prim-ministru şi preşedinte al PSD, Andrei Alexandru şi Miron Mitrea nu au fost implicaţi în alegeri pentur posturi importante, Cristian Diaconescu a realizat doar 7% la alegerile pentru postul de primar general al Bucureştiului.

4. Poziţiile anterioare - Adrian Năstase a fost prim-ministru, ministru de externe şi preşedinte al PSD, Mircea Geoană a fost ambasador, ministru de externe şi preşedinte al PSD, Cristian Diaconescu a fost ministru de externe, Miron Mitrea a fost ministru, iar Andrei Alexandru a fost şef de cabinet şi purtător de cuvânt al lui Nicolae Văcăroiu, când acesta era preşedinte al Senatului.

5. Carisma - Clasamentul ar fi: Adrian Năstase, Cristian Diaconescu, Mircea Geoană, Miron Mitrea şi Andrei Alexandru. Poate că ultimul nici nu ar trebui să se regăsească în clasament.

Dacă este să ne luăm după aceste criterii, opinia mea este că cel mai potrivit pentru funcţia de preşedinte al PSD este Cristian Diaconescu. Vom vedea.

Read more...

Pe scurt (II)

luni, 1 februarie 2010

  • Hotnews.ro - Valeriu Stoica: Ideile Monicăi Macovei despre integritate sunt indispensabile pentru dezvoltarea instituţională a PD-L

  • Cotidianul.ro - Viorel Hrebenciuc a ieşit câştigător în cursa pentru şefia grupului PSD din Camera Deputaţilor. El a obţinut 59 de voturi, în timp ce contracandidatul său Ioan Munteanu a obţinut doar 43 de voturi.

  • Cotidianul.ro - Partidele mari din România par puse pe schimbare. Şedinţa de la Braşov: PDL vrea să scape de reformişti şi să reinventeze sigla partidului, iar Antonescu îl enervează pe Tăriceanu fixând foarte devreme data alegerilor interne. La PSD Ponta propune reforme şi Năstase este “sigur sigur” că va candida pentru şefia partidului.

  • Evenimentul zilei - Senatorii Corneliu Grosu, de la PSD, şi Vasile Nedelcu, de la PNL, au demisionat din partidele din partea cărora au candidat pentru Parlament şi s-au mutat în tabăra independenţilor, în creştere după alegerile prezidenţiale.

  • Evenimentul zilei - Boc le-a vorbit senatorilor despre "desfiinţarea" lor: "Guvernul nu deţine monopolul adevărului legislativ", le-a spus el senatorilor, vorbind despre relaţia Executiv-Parlament. Boc a susţinut că priorităţile sale sunt legate de două obiective: aşa-zisa modernizare a statului şi locurile de muncă. Reducerea numărului de parlamentari şi desfiinţarea Senatului, prin trecerea la Parlamentul unicameral, au fost enumerate ca priorităţi ale Guvernului, ca urmare a rezultatului referendumului din 6 decembrie.

  • Gândul - PD-L îi sperie pe liberali cu uninominalul „pur”. Cum speră democrat-liberalii să rupă alianţa PSD - PNL. PD-L susţine modificarea legii electorale astfel încât parlamentarii să fie aleşi prin vot direct, după unul sau două tururi de scrutin, însă PSD şi PNL se opun, ceea ce face ca iniţiativa democrat-liberală să aibă mari greutăţi în a fi pusă în practică. Liderii PD-L sunt constienţi că şansele de a reuşi să modifice legea sunt mici, însă speră ca, prin acest anunţ, să îi sperie pe liberali - previzibile victime - şi să îi determine să nu mai joace exclusiv cu PSD.

Read more...

Două relatări ale aceluiaşi eveniment

Redau mai jos două relatări ale unui singur eveniment.

Evenimentul zilei:

Sandu Anghel, zis Bercea Mondialu’, a răspuns la câteva întrebări ale reporterului EVZ, legate de faimosul botez de sâmbătă. Interviul a fost curmat brusc de o misterioasă lipsă de semnal a telefonului. (Florin Băltăreţu)

EVZ: Cum de l-aţi ales naş pe fratele preşedintelui Traian Băsescu?
Sandu Anghel:
M-am întâlnit din întâmplare cu dânsu’, într-un Peco. Eram în drum spre Constanţa. L-am recunoscut şi i-am propus să fie naş la nepoata mea.

Când, mai exact, i-aţi făcut această propunere lui Mircea Băsescu?
Păi, acum o săptămână, şi dânsu’ a acceptat pe loc... Da’ nu vreau să vorbesc despre asta... Hai, că nu mai am semnal.

Cum e să-l aveţi naş pe fratele preşedintelui Traian Băsescu?

A fost un botez reuşit şi ne-am simţit bine... Hai, că nu vă mai aud...


Realitatea.net:
Cum aţi ajuns naşul nepoatei controversatului Bercea Mondialu’?
Povestea e una cât se poate de simplă şi s-a petrecut cu fix opt zile înainte de botez. Pe acest om, pe Bercea Mondialu', cum i se spune, l-am cunoscut prin intermediul unui prieten mai vechi. Prietenul acesta m-a sunat într-o zi şi mi-a spus că trece pe la birou să vorbim despre unele probleme tehnice de la fabrică. Mi-a mai zis că vine împreună şi cu acest Bercea Mondialu’ şi n-am avut nimic împotrivă, mai ales că pe moment nu ştiam de unde să-i iau numele. Oricum, omul ăsta nu a venit să facă afaceri cu piept de pui la mine la firmă. Pur şi simplu a venit aici însoţit de un prieten de-al meu. Cei doi se cunosc pentru că vin din aceeaşi zonă, sunt amândoi de pe lângă Slatina.

Cum s-a ajuns de la întâlnirea cu un necunoscut la ideea botezului?
Au venit şi am stat de vorbă aproape o oră. Recunosc că m-a surprins pe finalul discuţiei când, dintr-odată, Bercea s-a ridicat de pe scaun şi m-a întrebat: "Domnu’ Băsescu, am o nepoţică, n-aţi vrea să o botezaţi dumneavoastră?". Cum să vă spun… Nu era primul copil pe care îl botezam. Când omul ăsta m-a rugat să botez, nu m-am gândit că îi fac neapărat lui un favor. Nu m-a interesat că e ţigan. Eu un gest creştinesc pe care l-am făcut de fiecare dată când am fost rugat. Am fost de acord şi de data asta şi nu văd nicio problemă, dar poate că dă mai bine să spui că fratele preşedintelui a botezat nepoţica unui interlop.

Nu aţi considerat că ar fi trebuit să îi cereţi părerea şi fratelui dvs., preşedintele României ?
Eu doar mi-am anunţat soţia. I-am spus joi că sâmbătă botezăm. Ce treabă să aibă preşedintele ţării cu aşa ceva? Nu ne-am consultat niciodată în chestiuni din acestea.


Întrebarea pe care mi-o pun este dacă Mircea Băsescu are biroul într-o benzinărie.

Read more...

Fără comentarii prezidenţiale sau mondiale

duminică, 31 ianuarie 2010

Read more...

Mihaela, dragostea mea imobiliară

vineri, 29 ianuarie 2010

Mircea Geoană este în situaţie celui căzut la pământ în care trecătorii fără suflet nu ratează ocazia de a mai da câte un şut. Şi, când steaua îţi apune, necazurile se înmulţesc. După spectacolul grotesc iscat în PSD de pierderea alegerilor prezidenţiale de către Mircea Geoană, de parcă nu ar fi de ajuns, iată că personajul nostru mai primeşte o lovitură: Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie "în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârşirea de către Mircea Geoană, preşedintele Senatului, a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art.292 din Codul Penal". Comunicatul detaliază inadvertenţele din declarţiile de avere şi interese ale lui Geoană, principalele acuze fiind legate de afaceri imobiliare, gestionate cel puţin dubios de familia Geoană.

Mihaela Geoană, "dragostea mea", cum a numit-o Mircea Geoană când şi-a proclamat de la sine putere victoria în alegerile prezidenţiale din 6 decembrie 2009, are o influenţă din ce în ce mai proastă asupra imaginii publice a consortului ei. Vă amintiţi: "Mircea a fost atacat energetic". De această dată, ea este titulara tranzacţiilor imobiliare dubioase ale familiei. Nu intru în amănunte, ele au fost prezentate pe larg în Academia Caţavencu aici şi aici. Implicat este şi fostul ministru al sănătăţii, Ionuţ Bazac, îl ştiţi, cel cu Ferrari, şi obţinem astfel o imagine parţială asupra meritelor sale, care l-au propulsat în fotoliul ministerial. Este incredibilă neglijenţa cu care au fost completate declaraţiile de avere ale lui Mircea Geoană de-a lungul ultimilor ani. O persoană cu asemenea expunere publică trebuie să fie foarte grijulie cu aspecte atât de delicate. Respectivele declaraţii de avere au fost percepute de mulţi drept o simplă birocraţie inutilă care trebuie doar bifată.

În acest context, ar trebui amintit şi personajul care este în fruntea Agenţiei Naţionale de Integritate, Alexandru Cătălin Macovei, al cărui CV îl găsiţi aici. Procuror ani de-a rândul, la diferite nivele ierarhice, a fost implicat într-un scandal jenant împreună cu Sorin Roşca-Stănescu şi Bogdan Chirieac. Individul pare a fi genul şmecheraş neîmplinit, uşor naiv şi cablat cu microfoane din naştere. Acum doreşte să dea o justificare a existenţei instituţiei pe care o conduce. Astfel, în ultimele două zile, în afară de Mircea Geoană, a mai fost dată pe goarnă şi fosta ministreasă Sorina Plăcintă. În statele Uniunii Europene, nu există instituţii similare, justiţia ocupându-se de cercetarea declaraţiilor de avere şi interese. În situaţia în care se vorbeşte din ce în ce mai mult despre desfiinţarea agenţiei, Macovei se dă spectaculos, după ce lungă vreme a tăcut.

Read more...

Când apare la TVR, Băsescu tace

duminică, 24 ianuarie 2010

Acum o lună, Traian Băsescu declara: "Eu nu voi mai merge la televiziunea naţională atâta timp cât acest om este preşedintele televiziunii. Nu voi mai merge la televiziunea naţională, o să încerc să stabilesc cu altă televiziune că preşedintele să meargă odată pe lună să explice romanilor unde e ţara, ce se întâmplă, dar cât timp domnul Sassu este preşedintele Televiziunii Romane eu nu mai merg acolo."

Aflându-se la Iaşi cu ocazia sărbătorii Unirii Principatelor, Băsescu a participat aseară la Gala Premiilor de Excelenţă PD-L Iaşi. Spre surprinderea lui, manifestarea a fost transmisă de TVR Iaşi în direct, pentru aproape o oră.

"Eu nu am ştiut cine va transmite în direct evenimentul. Însă vă dau dreptate că asemenea lucru nu este normal. Şi dacă preşedintele a fost supărat atunci a avut toate motivele să fie", a declarat pentru Ieşeanul.ro senatorul Dumitru Oprea, preşedintele filialei municipale a PD-L Iaşi.

La rândul său, Dan Cârlan, organizatorul evenimentului, susţine că lucrurile sunt forţate: "Noi nu am ştiut că domnul preşedinte va veni de seara la Iaşi şi prezenţa la Gală a fost o surpriză. Cât priveşte transmisiunea TVR Iaşi, evenimentul nu a fost unul politic. Noi am asigurat doar infrastructura şi a fost o gală prin care personalităţile Iaşului au primit recunoaştere. Şi e normal ca o televiziune regională să transmită aşa ceva. Restul sunt doar speculaţii".

Întrebat de Realitatea.net despre întâmplare, senatorul Dumitru Oprea a declarat: "Sesizările venite dinspre mass-media mi se par pertinente. Preşedintele Băsescu nu cred că avea cunoştinţă despre această transmisiiune. Gândindu-mă la cele spuse de presă, nu ştiu dacă am interpretat într-un fel reacţia preşedintelui, dar cam aşa este. Eu am fost deranjat foarte tare de ceea ce s-a întâmplat. Când ni s-a spus să fim la ora 6 fix că se televizează, nu m-am gândit că sunt cei de la TVR, pentru că în Iaşi sunt şi televiziuni private. Pe mine m-a deranjat chestia asta. Se face un transfer de la PSD la PD-L. Vorba aia “La vremuri noi, tot noi”. Nu mi s-a părut normal că TVR a transmis de 1 Decembrie mitingul PSD de la Adamclisi, nu mi se pare normal nici ce s-a întâmplat sâmbătă. Cred că TVR încearcă să se spele de păcate. Subiectul televiziunii a fost o surpriză."

Este incredibil cum un preşedinte al unui stat democratic îşi exhibează în public asemenea antipatii, izvorâte din supărări infantile. Mă întreb peste cât timp vom avea un preşedinte îmbibat de seniorie.

Read more...

Tembelismul economic al politicienilor: Cristian Rădulescu, senator PD-L, despre pensii

joi, 21 ianuarie 2010

În această seară, la emisiunea Ora de foc de la Realitatea TV, subiectul principal al discuţiei a fost legat de pensii. Mai precis, s-a vorbit insistent despre indexarea pensiilor la inflaţie sau respectarea legii 250 din 2007 privind menţinerea punctului de pensie la 45% din salariul brut pe economie. Senatorul PD-L, Cristian Rădulescu, într-o tradiţie de talibanism politic exersată îndelung în cursul anului electoral 2009, susţine că menţinerea în 2010 a valorii nominale a punctului de pensie la valoarea din 2009 este un avantaj pentru pensionari. Explicaţia domniei sale este kafkiană: cândva, în cursul anului 2009, euro a atins valoarea de 4,40 lei, iar acum este în jur de 4,10 lei, ceea ce, evident, este mult mai bine pentru pensionari. Absurdistan!

Aşa înţelege un politician să abordeze temele economice. În viziunea sa, probabil că recesiunea severă pe care o traversează România este benefică dacă îi serveşte scopurilor lui politice.

Read more...

O pierdere de marcă pentru PSD: Valeriu Steriu

miercuri, 20 ianuarie 2010

Deputatul PSD de Olt, Valeriu Steriu, a anunţat acum două zile că a părăsit grupul parlamentar al PSD pentru a se alătura parlamentarilor independenţi conduşi de alt fost pesedist, Gabriel Oprea. Deputatul a explicat că PSD nu-i mai oferea mare bucurie şi a sugerat că nu primea nici susţinere pentru proiectele sale pe agricultură. „Eu sunt un agricultor prin definiţie, nu politician. M-am consultat cu Gabriel Oprea şi am stabilit ca prioritare lucruri practice pentru agricultori. PSD nici multă bucurie nu-mi aducea“, a declarat Steriu.

Valeriu Steriu este un dintre puţinele persoane stimabile din politica românească. Are un parcurs profesional şi ocupaţional extrem de interesant. A debutat prin a deveni inginer şi a continuat printr-un doctorat în economie agricolă, cu teza „Proiectarea unei strategii pentru agricultura românească în vederea integrării în Uniunea Europeană”. După 1990, a început ca director de vânzări la o firmă, cu responsabilităţi în activităţi de import-export echipamente şi input-uri agricole, apoi şi-a pus bazele unei afaceri familiale, realizând o modernă fabrică de prelucrare a laptelui, ce procesa aproximativ 10.000 litri lapte/zi şi o fermă cu 100 de vaci. Între anii 1992 şi 2000, a participat la diverse programe de studiu şi de training în Europa şi în SUA, în cadrul unor burse finanţate de guvernele altor ţări, adoptând tehnici de productie moderne. Astfel, firma pe care o coordona a reuşit să ramburseze în întregime un împrumut luat de la BERD, într-o perioadă în care rata inflaţiei în România depăşea 100%, iar cursul dolar-leu s-a dublat de două ori într-un singur an.

Poate cel mai interesant episod din activitatea lui Steriu s-a petrecut în anul 2005. După ce fusese ales drept senator de Olt pe listele PSD în 2004, el a renunţat la mandat când a descoperit un proiect unic pentru România: realizarea a 300 de ferme ecologice de vaci de lapte, în opt judeţe ale ţării, un pionierat în domeniu.

De-a lungul anilor, a mai fost preşedinte al Asociaţiei Naţionale din Industria Laptelui, vicepreşedinte al Federaţiei Patronale Române din Industria Alimentară, vicepreşedinte al grupului LaDorna, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

Cu greu poţi găsi un asemenea parcurs în interiorul PSD şi al celorlalte partide politice din România. Ceea ce miră la această decizie a lui Valeriu Steriu este aderarea sa la grupul independenţilor, condus de Gabriel Oprea, ministru al apărării în actualul guvern Boc, personaj controversat şi fără prea multe simpatii în afara celor din PD-L. Gestul lui Steriu, dincolo de această ciudăţenie, este o pierdere importantă pentru PSD şi lovitură de imagine, în condiţiile în care partidul este sfârtecat de luptele intestine pentru puterea la vârful partidului.

Actualizare: Redau câteva declaraţii ale lui Valeriu Steriu pentru Financiarul: “Am hotărât să fac acest pas deoarece am fost ales în mod uninominal deputat şi am obligaţia faţă de cei care m-au ales să le reprezint interesele. Însă după alegerile din 2008 şi 2009, adică după un lung şir de campanii, în PSD este din nou campanie, de această dată pentru alegerile interne din partid, iar campaniile ocupă foarte mult timp şi energie. Am decis să mă dedic mai puţin proiectelor politice şi mai mult celor pentru dezvoltarea agriculturii şi sprijinirea agricultorilor, domeniu în care eu am activat 20 de ani şi în care am competenţe pe care vreau să le folosesc în continuare în interesul celor care m-au ales. (...) Nu mi-am pus problema revenirii în PSD sau trecerii la un alt partid pentru că vreau să rămân într-o zonă independentă şi dacă este cazul să susţin un proiect al Guvernului să-l susţin, dacă nu, să-l completez. Chiar lucrez la un proiect pentru agricultură iar în grupul independenţilor sunt alături de un vechi coleg şi prieten Gabriel Oprea, care poate să-mi susţină ideile. Nu am luat în calcul posibilitatea de a merge la alt partid pentru că după 6 ani în care am fost membru de partid am tras linie şi am constatat că nu sunt foarte mulţumit de modul în care am reuşit să îmi promovez proiectele. În niciun caz nu voi trece la PD-L pentru că eu rămân un ideolog de stânga. În prezent, pentru mine nu sunt prioritate proiectele politice.”

Foarte ciudată această alăturare, Valeriu Steriu - Gabriel Oprea.

Read more...

  ©2008 Design Cumulus de Ourblogtemplates.com

Sus