Valentin-Zoltán Puskás, judecătorul Curţii Constituţionale care i-a dat peste cap planurile lui Băsescu - Politichia azi

Valentin-Zoltán Puskás, judecătorul Curţii Constituţionale care i-a dat peste cap planurile lui Băsescu

vineri, 25 iunie 2010

În fotografia alăturată, îl puteţi vedea pe Valentin-Zoltán Puskás, judecător al Curţii Constituţionale, personajul care i-a dat astăzi peste cap planurile lui Traian Băsescu. Calculele hârtiei îl indicau pe judecătorul Puskás în tabăra puterii, el fiind propus în această funcţie de UDMR, uniunea fiind membră a coaliţiei de guvernare.

După cum se ştie, astăzi, Curtea Constituţională a judecat excepţiile de neconstituţionalitate ridicate de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justioţie, PSD şi PNL asupra legilor prin care se impuneau măsurile de austeritate formal adoptate de Guvernul României, dar asumate de Traian Băsescu. Este vorba de Legea privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar şi Legea privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor.

Curtea a declarat neconstituţionale art.9 din prima lege, care prevedea reducerea pensiilor cu 15%, şi art.1, lit.c din a doua lege, privind recalcularea pensiilor de serviciu ale judecătorilor, procurorilor şi judecătorilor, respectiv magistraţilor asistenţi la Curtea Constituţională.

Iată ce a declarat Puskás în legătură cu votul său, conform Gândul:

"Votul meu a fost împotriva tăierii pensiilor, care era o măsură neconstituţională. Am avut în vedere jurisprudenţa CEDO în materia pensiilor dar şi jurisprudenţa Curţii Constituţionale din România.

Eu am intrat în şedinţa de ieri având deja un punct de vedere în legătură cu tăierea pensiilor colective. Îmi formasem deja o opinie când am studiat materialul şi aveam argumente juridice. Şedinţa de joi a fost întreruptă pentru că au fost ridicate probleme care nu fuseseră studiate de toţi judecătorii. Ne-am retras pentru a le clarifica. Spre exemplu, eu aveam nelămuriri în privinţa pensiilor speciale ale magistraţilor. În timpul dezbaterilor nu am simţit nicio presiune politică. De când am intrat în Curtea Constituţională nu am fost rugat de foştii mei colegi să votez într-un fel sau altul ci au lăsat pe consţiinţa mea cum să votez."

După circul din Camera Deputaţilor, când, după votarea lui Valer Dorneanu (PSD), PD-L a impus reluarea votului, mizând pe chichiţe procedurale, ca să fie aleasă propunerea lor, iată că planurile lui Băsescu au fost date peste cap de judecătorul Puskás. Lui Zeus i-a mai apus aura. Miza pe un scor de 5-4, iar rezultatul a fost 4-5. Este una dintre cele mai mari înfrângeri ale lui Traian Băsescu. Orice gambler mai pierde.

De data asta, miza este mare. PD-L a pierdut grav la Curtea Constituţională. Va avea acum o sarcină extrem de împovărătoare de a redresa economia ţării. Cu un rezultat catastrofal pentru România, dar şi pentru PD-L. Despre ce ne aşteaptă, citiţi aici.

1 comentarii:

edynlabbee 5 martie 2022 la 11:52  

titanium tent stakes | TI's Iron Edge
Titanium titanium cerakote is a micro touch titanium trim new design to the TI Iron Edge. Designed for the non-gaming and casual player alike, this lightweight ultralight $4.99 power supply titanium · citizen titanium dive watch ‎Out of used ford edge titanium stock

Trimiteți un comentariu

  ©2008 Design Cumulus de Ourblogtemplates.com

Sus