Când apare la TVR, Băsescu tace - Politichia azi

Când apare la TVR, Băsescu tace

duminică, 24 ianuarie 2010

Acum o lună, Traian Băsescu declara: "Eu nu voi mai merge la televiziunea naţională atâta timp cât acest om este preşedintele televiziunii. Nu voi mai merge la televiziunea naţională, o să încerc să stabilesc cu altă televiziune că preşedintele să meargă odată pe lună să explice romanilor unde e ţara, ce se întâmplă, dar cât timp domnul Sassu este preşedintele Televiziunii Romane eu nu mai merg acolo."

Aflându-se la Iaşi cu ocazia sărbătorii Unirii Principatelor, Băsescu a participat aseară la Gala Premiilor de Excelenţă PD-L Iaşi. Spre surprinderea lui, manifestarea a fost transmisă de TVR Iaşi în direct, pentru aproape o oră.

"Eu nu am ştiut cine va transmite în direct evenimentul. Însă vă dau dreptate că asemenea lucru nu este normal. Şi dacă preşedintele a fost supărat atunci a avut toate motivele să fie", a declarat pentru Ieşeanul.ro senatorul Dumitru Oprea, preşedintele filialei municipale a PD-L Iaşi.

La rândul său, Dan Cârlan, organizatorul evenimentului, susţine că lucrurile sunt forţate: "Noi nu am ştiut că domnul preşedinte va veni de seara la Iaşi şi prezenţa la Gală a fost o surpriză. Cât priveşte transmisiunea TVR Iaşi, evenimentul nu a fost unul politic. Noi am asigurat doar infrastructura şi a fost o gală prin care personalităţile Iaşului au primit recunoaştere. Şi e normal ca o televiziune regională să transmită aşa ceva. Restul sunt doar speculaţii".

Întrebat de Realitatea.net despre întâmplare, senatorul Dumitru Oprea a declarat: "Sesizările venite dinspre mass-media mi se par pertinente. Preşedintele Băsescu nu cred că avea cunoştinţă despre această transmisiiune. Gândindu-mă la cele spuse de presă, nu ştiu dacă am interpretat într-un fel reacţia preşedintelui, dar cam aşa este. Eu am fost deranjat foarte tare de ceea ce s-a întâmplat. Când ni s-a spus să fim la ora 6 fix că se televizează, nu m-am gândit că sunt cei de la TVR, pentru că în Iaşi sunt şi televiziuni private. Pe mine m-a deranjat chestia asta. Se face un transfer de la PSD la PD-L. Vorba aia “La vremuri noi, tot noi”. Nu mi s-a părut normal că TVR a transmis de 1 Decembrie mitingul PSD de la Adamclisi, nu mi se pare normal nici ce s-a întâmplat sâmbătă. Cred că TVR încearcă să se spele de păcate. Subiectul televiziunii a fost o surpriză."

Este incredibil cum un preşedinte al unui stat democratic îşi exhibează în public asemenea antipatii, izvorâte din supărări infantile. Mă întreb peste cât timp vom avea un preşedinte îmbibat de seniorie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  ©2008 Design Cumulus de Ourblogtemplates.com

Sus