Pe scurt (I) - Politichia azi

Pe scurt (I)

joi, 18 decembrie 2008

  • Emil Boc, despre negocierile pentru guvern cu PSD: "Ne-au făcut, coane, asta e!". I-au făcut, s-au făcut su au fost făcuţi de regulile impuse de Băsescu?


  • Pe blogul lui Dan Andronic, este relatată o discuţie deloc relaxată şi cu trimitere la origini între Traian Băsescu şi Theodor Stolojan, care, probabil, a determinat şi prăbuşirea în sine a lui Stolojan. De altminteri, dacă lucrurile chiar aşa s-au petrecut, nu este de mirare reacţia lui Stolojan şi sînt ridicole trimiterile lui la psihiatru, vehiculate prin presă în ultimele ziel. La ce să ne mai aşteptăm de la politica românească? (Întrebare valabilă în ipoteza veridicităţii relatării, destul de probabilă).


  • Un alt motiv pentru renunţarea lui Stolojan, dacă cel de mai sus nu era suficient, este nenumirea lui Ionuţ Popescu la Ministerul Finanţelor. De numele lui Ionuţ Popescu se leagă cota unică de impozitare, făcută praf de noul guvern.


  • Programul de guvernare al coaliţiei PSD-PD-L este o varză populistă, în parţială consonanţă cu promisiunile electorale. Măsuri sociale cu duiumul, cuplate cu promisiuni de reducere a deficitului bugetar şi nemenţionarea surselor de finanţare.


  • Lista noului guvern PSD-PD-L este aproape finalizată. Presa a şi început să numere bubele din capul candidaţilor de ministru. Nu puţine. După cum spune o ziaristă, Ioana Lupea, la Realitatea TV: "Parcă e un guvern de mers la furat".
  • 0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

      ©2008 Design Cumulus de Ourblogtemplates.com

    Sus