Băsescu dă verde coaliţiei de guvernare PD-L şi PSD - Politichia azi

Băsescu dă verde coaliţiei de guvernare PD-L şi PSD

joi, 4 decembrie 2008

Discursul preşedintelui Băsescu din această seară a mai limpezit situaţia de după alegerile parlamentare, cel puţin şi-a exprimat preferinţele. A numit PD-L cîştigătorul constituţional al alegerilor şi PSD cîştigătorul moral.

În comentariile pe marginea sistemului electoral, parcă zicînd "dacă nu m-aţi ascultat cu votul uninominal cu două tururi de scrutin", nu s-a abţinut să ciupească PNL, nedenumindu-l explicit, "toată această construcţie a fost în favoarea unui partid... trei din patru partide au obţinut mult mai puţine mandate decat locuri I, unul singur a obţinut 40 de mandate mai mult decît locuri I obţinute".

Versatul politician, prin încurajarea coaliţiei între PD-L şi PSD, PC nici nu mai este amintit, avînd doar un senator şi patru deputaţi, vrea să-şi maximizeze şansele la prezidenţialele din 2008. Prin cooptarea PSD, vrea să minimizeze şansele viitorului candidat social-democrat. Ca să justifice un astfel de mariaj politic, a firmat că ideologiile sînt mai puţin importante în vreme de criză.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  ©2008 Design Cumulus de Ourblogtemplates.com

Sus