Bocăneala de iarnă provoacă sînge - Politichia azi

Bocăneala de iarnă provoacă sînge

miercuri, 14 ianuarie 2009

Startul scrîşnit al guvernului Boc împinge leul în jos şi determină neîncredere în capacitatea României de a avea un guvern stabil. Mircea Geoană fiind în SUA, ministrul administraţiei şi internelor, Gabriel Oprea, îl numeşte pe Virgil Ardelean în funcţia de şef al serviciului informativ al internelor, fosta unitate "doi ş-un sfert", post pe care l-a mai ocupat cîndva şi pe care l-a pierdut după fuga încă misterioasă a lui Omar Haysam. În spatele demersului lui Oprea, fost general de intendenţă, s-ar fi aflat Traian Băsescu, grupul de la Cluj din PSD, Miron Mitrea şi Marian Oprişan. PSD i-a retras sprijinul politic, Oprea a demisionat, Ardelean a demisionat. Calificată drept prima defecţiune majoră a alianţei PSD-PD-L, ea a urmat altor întîmplări de genul: Dan Voiculescu vicepreşedinte la Senat, Mircea Geoană în CSAT, ordonanţele elucubrate ale lui Emil Boc.

Contemplînd cu ce se ocupă politicianul român, se pare că nu există criză. Cu toate astea, a apărut un crochiu de program anti-criză, în conţinutul căruia citim: "Reducerea cu 2 pp (puncte procentuale) a ratei dobînzii la facilitatea de credit acordată de banca centrală băncilor comerciale", "Instituirea unui moratoriu de 2 ani privind executarea silită a garanţiilor imobiliare ale populaţieipentru creditele bancare destinate cumpărării sau construirii de locuinţe", "Reducerea dobînzii de politică monetară cu 1 punct procentual (de consultat guvernatorul)". În afară de faptul că programul abundă de de intenţii samaritene, nimeni nu suflă o vorbuliţă despre sursele de finanţare. În plus, guvernul condus de Emil Boc face un gest incalificabil, substituindu-se băncii centrale, instituţie independentă, căreia vrea să-i impună măsuri luate în competentul său birou.

Între timp, criza economică înaintează cu repeziciune. Este suficient să răsfoieşti ziarele sau să consulţi site-urile de ştiri. Oare cum vrea acest guvern să o depăşească?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  ©2008 Design Cumulus de Ourblogtemplates.com

Sus