Liberalul Sebastian Vlădescu ar fi acceptat portofoliul finanţelor publice în noul guvern Boc - Politichia azi

Liberalul Sebastian Vlădescu ar fi acceptat portofoliul finanţelor publice în noul guvern Boc

vineri, 18 decembrie 2009

După cum anunţă Mediafax, liberalul Sebastian Vlădescu ar fi acceptat propunerea primului ministru desemnat, Emil Boc, de a face parte din viitorul guvern. Sebastian Vlădescu a fost ministrul finanţelor publice în guvernul Tăriceanu, din august 2005 până în aprilie 2007, când a devenit secretar de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor, şase luni mai târziu fiind eliberat din funcţie la cerere. El a fost secretar de stat la Finanţe şi în 2000. Vlădescu a fost negociatorul şef din partea României la privatizarea fabricii de automobile de la Craiova.

Se pare că acestă chestiune a fost tranşată vineri, într-o convorbire cu Emil Boc la Palatul Victoria, când PD-L spera să coopteze PNL la guvern. După cum scrie Dan Popa pe blogul lui, întrebat fiind dacă va fi ministru în cabinetul Boc, Sebastian Vlădescu a răspuns sec: "Mă duc să schiez acum. Discutăm de luni încolo."

Vlădescu este adept al renunţării la impozitul minim, fiind de părere că nu aduce prea mulţi bani la bugetul de stat. Despre opiniile sale despre ceea ce ar trebui făcut în perioada următoare: "Statul poate reduce repede cheltuielile salariale, care reprezintă acum în jur de 8% din PIB faţă de 6-7% în ţările dezvoltate. Numai că acest fapt poate fi dureros, deoarece poate atrage după sine o scădere a veniturilor salariaţilor bugetari sau o reducere a numărului acestora. De asemenea, statul poate reduce cheltuielile materiale. În sistemul bugetar e o mare risipă cu acestea. Aici e vorba şi de banii pe care statul îi direcţionează către bugetele locale şi sunt în multe cazuri prost cheltuiţi. Dacă aş folosi o formulă jurnalistică, aş spune că dacă s-ar fura mai puţin cu banii pe care îi are statul s-ar putea face mai multe lucruri, inclusiv reducerea CAS ar fi posibilă", a declarat Vlădescu.

Această posibilă numire a lui Sebastian Vlădescu ca ministru, corelată cu propunerea făcută de Traian Băsescu în timpul consultărilor cu partidele politice de acum două zile de a-l avea pe Marian Sârbu de la PSD ca ministru al muncii, sugerează atât ideea unor racolări continue la PD-L, cât şi oferirea unei aparenţe de guvern de uniune naţională.

Marian Sârbu a afirmat că le va propune membrilor Comitetului Executiv Naţional să fie de acord cu participarea la guvernare, într-o formulă limitată, el făcând trimitere la propunerea pe care premierul desemnat Emil Boc i-a făcut-o joi, de a asigura în continuare conducerea Ministerului Muncii.

"Cred că situaţia actuală dificilă dn punct de vedere economic şi social nu ne permite să fim doar spectatori. A crede că actualul guvern care îşi va asuma guvernarea în această perioadă dificilă va fi singurul responsabil, iar PSD va tropăi în Parlament de fericire este o iluzie politică", a spus Sârbu, citat de Mediafax.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  ©2008 Design Cumulus de Ourblogtemplates.com

Sus