Independenţii fugarului Gabriel Oprea se înmulţesc, spre bucuria PD-L - Politichia azi

Independenţii fugarului Gabriel Oprea se înmulţesc, spre bucuria PD-L

marți, 15 decembrie 2009

Astăzi s-au mai adăugat trei dezertori din PSD şi PNL către tabăra independenţilor conduşi de Gabriel Oprea: Laurenţiu Chirvăsuţă, senator PSD, Sorin Chivu, senator PSD, şi Vasile Nedelcu, senator PNL. Ei se adaugă celor doi deputaţi fugari din PSD de ieri: Răzvan Turea şi Gabriel Tiţa Nicolescu.

Dacă toţi aceştia se vor orienta către PD-L, ceea ce este extrem de probabil, partidul lui Băsescu ar putea obţine investitura guvernului şi fără sprijinul liberalilor, beneficiind de majoritatea de 236 de voturi în parlament.

Prin dezertarea celor cinci parlamentari, PD-L (167 de parlamentari) a devenit mai relaxat în negocierile pentru formarea guvernului, având, împreună cu UDMR (31 de parlamentari), independenţi (23 de parlamentari) şi minorităţi (18 parlamentari), 239 de voturi, cu trei mai multe peste minimul necesar pentru a putea trece un guvern fără PNL prin parlament.

Numai că o astfel de guvernare nu ar fi deloc confortabilă. Chiar dacă guvernul va trece la investitură, ceea ce se va întâmpla ulterior ar putea să fie balet pe sârmă. În defavoarea măsurilor economice urgente de care avem nevoie.

Aceste dezertări vor mări aroganţa PD-L, care se simte pe val şi va refuza să facă concesii PNL.

1 comentarii:

Unknown 15 decembrie 2009 la 15:38  

normal, daca le vine apa la moara...

Trimiteți un comentariu

  ©2008 Design Cumulus de Ourblogtemplates.com

Sus