Gabriel Oprea îşi face partid - Politichia azi

Gabriel Oprea îşi face partid

marți, 8 decembrie 2009

"Constatăm că se face tot mai acut simţită necesitatea de a aduce pe scena politică românească o formaţiune politică nouă, de centru, o formaţiune politică a stabilităţii naţionale care să se situeze deasupra tuturor intereselor politice, Uniunea Naţională pentru Progresul României", declară Gabriel Oprea, lider coordonator al grupurilor parlamentare de independenţi, într-un comunicat citat de Mediafax.

Comunicatul constată "foarte multă confuzie în politică, multe interese de grup şi de partid, din partea tuturor formaţiunilor politice, când singurul interes ar trebui să fie acela de a acţiona spre binele românilor, de a crea cadrul politic şi stabilitatea necesare pentru ca România să depăşească rapid criza economică."

"La 6 decembrie 2009, România şi-a ales preşedintele. Românii au votat şi au decis să-i acorde lui Traian Băsescu încă un mandat legitim de preşedinte, în urma unui proces electoral desfăşurat potrivit tuturor prevederilor legale şi constituţionale", se arată în comunicat, care mai menţionează că, pentru monitorizarea alegerilor prezidenţiale, Biroul OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului a trimis în România o misiune de observare formată din experţi internaţionali, iar aceasta a apreciat, prin vocea şefului misiunii în România, expertul rus Vadim Jdanovici, că alegerile prezidenţiale s-au desfăşurat în conformitate cu reglementările OSCE.

Reamintesc că Oprea figurează pe lista Cabinetului propus de premierul desemnat Liviu Negoiţă, ca ministru al Administraţiei şi Internelor, şi a mai deţinut funcţia de ministru de Interne în mandatul lui Emil Boc, în perioada 22 decembrie 2008 - 12 ianuarie 2009, în urma retragerii sprijinului politic de câtre PSD acesta dându-şi demisia din funcţie. PSD i-a retras sprijinul politic întrucât nu s-a consultat cu partidul la numirea secretarilor de stat, inclusiv la a lui Virgil Ardelean la DGIPI. Ulterior, Oprea a demisionat din PSD.

Personaj făcut general la apelul de seară, cum se spunea acum mai bine de 20 de ani, Gabriel Oprea este prototipul arivistului de profesie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  ©2008 Design Cumulus de Ourblogtemplates.com

Sus