Din dezbaterea Mircea Geoană-Traian Băsescu, a câştigat Crin Antonescu - Politichia azi

Din dezbaterea Mircea Geoană-Traian Băsescu, a câştigat Crin Antonescu

vineri, 4 decembrie 2009

Ambii candidaţi la preşedinţie au avut de pierdut din dezbaterea televizată de aseară. Presa a fost astăzi plină de comentarii şi analize. Din toată această dezbatere, a câştigat în mod clar Crin Antonescu.

În primul rând, mulţi regretă că nu l-au votat în primul tur. Era singurul dintre cei trei candidaţi care contau care aducea un aer proaspăt şi o altă viziune de politician. A fost, de asemenea, singurul care a reuşi să depăşească scorul realizat de partidul său la alegerile parlamentare şi europarlamentare.

În al doilea rând, devine din ce în ce mai clar faptul că PNL devine arbitrul vieţii politice din România pentru perioada care a mai rămas până la viitoarele alegeri parlamentare, din toamna lui 2012.

În al treilea rând, dintre cei trei, Crin Antonescu a fost singurul care şi-a păstrat nepătată reputaţia politică, pe când ceilalţi doi au reuşi să se compromită prin dezbaterea de aseară. Mircea Geoană prin vizitarea lui Sorin Ovidiu Vântu în noapte precedentă dezbaterii, o gafă politică de mari proporţii, indiferent de scenariul care a declanşat-o, şi Traian Băsescu prin minciuna ieşită la iveală în legătură cu lovirea copilului la mitingul electoral din 2004.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  ©2008 Design Cumulus de Ourblogtemplates.com

Sus