Meciul Geoană-Băsescu la casele de pariuri - Politichia azi

Meciul Geoană-Băsescu la casele de pariuri

sâmbătă, 5 decembrie 2009

Acum mai bine de o săptămână, mai precis pe 27 noiembrie 2009, pe situl de pariuri sportive gamebookers.com, imaginea o puteţi vedea aici, cotele celor doi candidaţi la alegerile prezidenţiale erau: Mircea Geoană - 1,3 şi Traian Băsescu - 3,2. Acest lucru însemna că pariorii considerau că Mircea Geoană ar fi luat 71,2% şi Traian Băsescu 28,9%.

În momentul în care scriu aceste rânduri, cotele sunt: Mircea Geoană - 1,65 şi Traian Băsescu - 2, după cum se poate vedea în imaginea de mai jos (click pe imagine pentru mărire). În termeni de procente, ar însemna Mircea Geoană - 54,8% şi Traian Băsescu - 45,2%.



În ciuda aproximaţiei acestor aprecieri, ele pot surprinde o tendinţă. Modificarea masivă a cotelor de pariuri poate fi un rezultat al dezbaterii televizate de joi seara, 3 decembrie 2009. Se pare că românii au fost mai sensibili la faptul că Geoană s-a întâlnit cu Sorin Ovidiu Vântu în preziua dezbaterii decât de faptul că Băsescu a refuzat să jure că nu l-a lovit pe copilul prezent la mitingul electoral din 2004. Deşi Geoană a calificat acea întâlnire drept un mic risc de natură electorală, se vede că a fost o greşeală politică majoră. Totuşi, Geoană îl devansează pe Băsescu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  ©2008 Design Cumulus de Ourblogtemplates.com

Sus