Băsescu: ”Societatea românească nu este încă pregătită să privească adevărul crud în faţă” - Politichia azi

Băsescu: ”Societatea românească nu este încă pregătită să privească adevărul crud în faţă”

marți, 29 septembrie 2009

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut azi un discurs la forumul "România în anul 2020 - perspective de viitor", care a avut loc la Târgu Mureş. Vorbind despre Constituţie, el a spus că rămâne marcată de spiritul "democraţiei originale", această idee "nocivă" având efecte şi acum. Iată ce a declarat mai departe Traian Băsescu:

"Trebuie să recunoaştem că societatea românească nu este încă pregătită să privească adevărul crud în faţă. Păcatul originar îl găsim în 1990 odată cu democraţia originală. (…) A fost o idee nocivă ale cărei efecte le vedem astăzi. România are nevoie de modernizare. Personal am convingerea că putem recupera acest start ratat. Ne trebuie însă curajul de a refuza jumătăţile de măsură."

Extraordinar! Iată că s-a născut tătucul care să ne spună că suntem incapabili să înţelegem, pe când el este. Ca un unic depozitar al adevărului absolut, domnia sa pare a fi fost cuprins cu adevărat de acea boală grea numită paranoia puterii. Seamănă din ce în ce mai mult cu Ceauşescu sau Hugo Chavez. Se pricepe la toate. Mai ales la economie. Acum la drept constituţional. S-o fi molipsit de la pupilul său, aşezat cu sforicele în fotoliul de prim-ministru, Emil Boc, constituţionalistul. Numai că cel din urmă a dat-o în bară. Şi-a început cariera de şef al guvernului printr-o ordonanţă care a fost respinsă de Curtea Constituţională, despre care am scris în articolul Emil Boc - un personaj tragic cu salar de prim ministru. Şi au mai urmat şi alte respingeri.

Oamenii ăştia nu îşi mai amintesc de principiul lui Peter: "Într-o ierarhie, fiecare salariat are tendinţa de urca până la nivelul său de incompetenţă." Sau, poate, nu l-au ştiut niciodată.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  ©2008 Design Cumulus de Ourblogtemplates.com

Sus