Emil Boc - un personaj tragic cu salar de prim ministru - Politichia azi

Emil Boc - un personaj tragic cu salar de prim ministru

joi, 5 februarie 2009

Emil Boc îmi pare un personaj din ce în ce mai tragic. Omul are o problemă: nu este în stare să vadă părţi proaste nici la el, nici la ai lui. Despre Băsescu nici nu mai merită să aducem vorba. Tot ce i se întîmplă lui Boc trece pe lîngă el într-un mod deformat. Aşa cum scriam altădată, nu pot crede în oamenii care nu ştiu să spună cîteodată măcar: "am greşit, trebuie să văd de ce s-a întîmplat aşa, ca să nu mi se mai întîmple altă dată". Sau care este extrem de fericit întotdeauna cu ce fac apropiaţii săi, ca să nu mai vorbim de mentorul său de la Cotroceni. Un astfel de om în funcţia de prim ministru într-o perioadă de severă criză economică, în care cele mai multe lucruri merg prost, este o pacoste.

Nu înţeleg nici măcar suficienţa lui de a folosi un limbaj plin de regionalisme, în care termenul de "salar" ocupă locul întîi, deşi i s-a atras atenţia în nenumărate rînduri în mod public, mă face să-mi fie teamă de ceea ce poate face un asemenea personaj în vremurile astea tulburi. Astfel de personaje, cu o încredere de nezdruncinat în propriile lor resurse mai mult sau mai puţin intelectuale, pot face mult rău ţării, întrucît pot lua decizii nefundamentate, cu consecinţe uriaşe.

Evoluţia de pînă acum a guvernului Boc (cum sună!?) este lamentabilă. Începînd cu celebra ordonanţă spulberată cu un bobîrnac de către Curtea Constituţională, continuînd cu bîlbele legate de ministrul de interne, cu programul anti-criză care poate fi demontat de un student din ultimii ani la economie, cu tonele de promisiuni neonorate (după declaraţii sforăitoare în campania electorală) şi terminînd cu un proiect de buget întîrziat de care a tras toată lumea în toate părţile, guvernul Boc a început cel mai prost guvernarea, făcînd mai multe gafe într-o lună şi jumătate decît alte guverne în patru ani.

Deşi nu am încredere în durabilitatea actualului guvern, mi-e teamă că va face destule lucruri proaste pentru ţară. Este o perioadă în care greşelile pot costa mai mult decît greşelile comise în perioade fără criză.

Pe de altă parte, Traian Băsescu, care a declarat că doarme bine după ce a năşit actualul guvern şi care a numit în funcţia de prim ministru un om de casă, susceptibil de a fi uşor de manipulat, s-a trezit cu ditamai criza pe cap şi începe să dea înapoi din funcţia de prim ministru mascat. Mai degrabă şi-ar lua mîna de pe actualul guvern. Nu-i face bine la ten.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  ©2008 Design Cumulus de Ourblogtemplates.com

Sus