Guvernul dezertorilor - Politichia azi

Guvernul dezertorilor

marți, 3 februarie 2009

După renunţarea la mandat a lui Theodor Stolojan şi demisia prematură a lui Gabriel Oprea, iată că a venit rândul lui Liviu Dragnea să demisioneze de la şefia administraţiei şi internelor. Motivul invocat este nealocarea unei sume suficiente acestui minister în discuţiile pe marginea viitorului buget. Unele calcule arată că respectivul minister a primit mai mult decît în 2008. Cu siguranţă, motivele demisiei sunt altele. Unele voci afirmă că toată tărăşenia este lucrătura grupării Hrebenciuc-Vanghelie din PSD.

Oricum ar sta lucrurile, a doua demisie a unui demnitar dintr-un guvern de-abia creat şi, culmea, de pe acelaşi post ridică multe semne de întrebare. PSD are o problemă serioasă şi dă semne de destructurare dacă are parte de asemenea întâmplări. Subordonarea partidului către Traian Băsescu pare din ce în ce mai transparentă.

Pe de altă parte, în condiţiile în care s-au furat circa 50 de arme de la o unitate militară a aviaţiei de la Cirogârla şi a avut loc un jaf la o casă de schimb valutar din Braşov, soldată cu 2 morţi şi un rănit grav, prezenţa cuiva în fruntea ministerului de resort era absolut necesară. Dovedim că suntem o democraţie fragilă, susceptibilă să se zguduie la orice mişcare a vântului.

Noroc cu compensaţia capturii de 1.200 kg de cocaină în portul Agigea şi victoria diplomaţiei româneşti în disputa cu Ucraina în legătură cu platoul continental al Mării Negre.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  ©2008 Design Cumulus de Ourblogtemplates.com

Sus