De ce se codeşte Băsescu să candideze? - Politichia azi

De ce se codeşte Băsescu să candideze?

joi, 17 septembrie 2009

Într-un interviu acordat astăzi postului Radio România Actualităţi, Traian Băsescu a avansat posibilitatea unei candidaturi separate de un partid politic, spre deosebire de anul 2004, când a candidat în numele Alianţei D.A. El a admis, totuşi, că promisiunile electorale făcute în campanie de un candidat la Cotroceni nu pot fi puse în practică fără a avea în spate un guvern care să le implementeze ulterior.

"Am înţeles un lucru fundamental în acest mandat, care pentru mine a stat sub semnul obligaţiilor asumate ca lider al Alianţei D.A. Eu atunci mi-am făcut angajamentele. Acum situaţia e cu totul alta. Preşedintele candidează separat de partide, dar ca lider al Alianţei D.A., în 2004, eu am avut o listă de angajamente, printre care şi celebrul "Să trăiţi bine!", pentru că de la urare, el deja a fost transferat de toţi la angajament", a spus Băsescu.

În ultima vreme, Traian Băsescu a reuşit să se pună rău aproape cu toată lumea. Cei de la PD-L reuşesc cu greu să joace talibanismul care i-a consacrat. La fel de sigur este faptul că unii membri ai PD-L s-au cam săturat de asocierea partidului lor cu marca Băsescu.

Justiţia, pe de altă parte, nemulţumită de posibila pierdere a privilegiilor, desfăşoară un protest soldat cu blocarea actului de justiţie şi ameninţă boicotarea alegerilor prezidenţiale.

Într-a perioadă în care canalele de comunicare sunt extrem de importante, Traian Băsescu a dat cât a putut în "mogulii" Vântu şi Voiculescu. Dintre mediile de comunicare, fidele i-au rămas doar Evenimentul Zilei, B1TV şi Hotnews.ro.

"Vă pot spune că încă voi mai umbla în ţară, pentru că vreau să văd percepţia adevărată. Am umblat foarte mult în ultima perioadă. Şi sigur, după cum aţi şi văzut la televizor, sunt oameni mulţumiţi, oameni nemulţumiţi de ce s-a întâmplat în această perioadă, mai ales că toţi sunt sub impresia ultimului an. Îi afectează criza economică. Dar voi lua o decizie când voi avea un puls exact, corect, al populaţiei. (...) Este unul din elementele esenţiale (pentru luarea unei decizii, n.m.)", a mai spus Băsescu.

Desigur, se găseşte într-un moment în care evaluările precise ale şanselor sunt capitale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  ©2008 Design Cumulus de Ourblogtemplates.com

Sus