Voronin, gata să discute cu opoziţia - Politichia azi

Voronin, gata să discute cu opoziţia

joi, 30 iulie 2009

În urma alegerilor de ieri din republica Moldova, Partidul Comuniştilor a obţinut 45,07% din voturi (48 mandate în parlament din 101), Partidul Liberal-Democrat din Moldova - 16,4% (17 mandate), Partidul Liberal - 14,4% (15 mandate), Partidul Democrat - 12,6% (13 mandate), Alianţa Moldova Noastră - 7,4% (78 mandate).

Vladimir Voronin a declarat: "PC este pregătit pentru dialogul (...) cu toate forţele politice reprezentate în Parlament". Păi ce ar putea să facă?

Alegerile au fost afectate de multe neregului, printre care morţi şi internaţi în ospiciu pe listele electorale. Se pare, însă, că comuniştii nu au mai fost capabili să fure la fel de mult ca în alegerile din aprilie.

Situaţia politică s-a complicat foarte mult, în fruntea Partidului Democrat aflându-se comunistul reformat Marian Lupu, fost preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, în mâna căruia pare a fi cheia reunirii opoziţiei într-o formulă unitară, pentru formarea viitorului guvern.

În ceea ce priveşte alegerea viitorului preşedinte al Republicii Moldova, lucrurile sunt mai încurcate, întrucât opoziţia nu are numărul necesar de voturi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  ©2008 Design Cumulus de Ourblogtemplates.com

Sus