Emil Boc flutură pisica PSD-ului - Politichia azi

Emil Boc flutură pisica PSD-ului

sâmbătă, 16 mai 2009



Emil Boc a participat azi, la Cluj, la lansarea candidaţilor PD-L pentru Parlamentul European în Regiunea Nord-Vest. Cu această ocazie, premierul a declarat că, dacă pentru PSD parteneriatul pentru guvernare va deveni facultativ, va lua măsuri în calitate de şef al guvernului.

"Avem un parteneriat pentru România pe care l-am semnat. Vreau să fiu foarte sincer şi foarte direct: sunt garantul respectării acestui parteneriat atâta vreme cât partenerii sunt corecţi. Câtă vreme vom avea parte de solidaritate guvernamentală şi de respectarea cuvântului dat şi semnat prin parteneriatul pentru România, voi fi un prim-ministru corect cu partenerii de la PSD. Dar, dacă acest partaneriat şi solidaritatea guvernamentală vor deveni facultative pentru PSD, vă asigur că nici eu nu voi sta cu mâinile în sân, în calitate de prim-ministru şi garant al parteneriatului pentru România", a declarat Emil Boc, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, unde are loc evenimentul.

Nici Radu Berceanu, prezent la acelaşi eveniment, nu s-a lăsat mai prejos: "PNL-ul ne-a dat afară de la guvernare şi au rămas aceste lăcuste liberale care au tocat doi ani de zile tot! Avem acest parteneriat cu PSD-ul şi am impresia că ei sunt în acest parteneriat tot în formula asta, la bine şi la greu, şi anume noi la greu şi ei la bine. Nu cred că e corect... Vasile Blaga a spus zilele trecute: nu puteţi să fiţi dimineaţa la guvernare, adică la bine, şi după-amiaza în opoziţie, pentru că e deja vizibila aceasta chestiune. Eu aş adăuga că, dacă o să mai folosească mult această idee, s-ar putea din decembrie să aibă trei ani numai din după-amiezi şi nu ştiu dacă o să le placă”.

Tensiunile între PSD şi PD-L s-au acutizat în ultima vreme, de când ambele partide sunt în campanie electorală. Ambele partide şi-au desemnat candidaţii la alegerile europarlamentare, dar numai PSD şi-s desemnat candidatul la alegerile prezidenţiale, în persoana lui Mircea Geoană. Traian Băsescu este mai tăcut decât oricând pe acest subiect. Răspunde foarte evaziv când este întrebat dacă va candida. Întrebat dacă va mai fi preşedinte în 2010, Băsescu a răspuns că depinde de criză. Atitudinea lui pune în mare încurcătură obedientul său partid de suflet, PD-L.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  ©2008 Design Cumulus de Ourblogtemplates.com

Sus