Azi a început campania electorală pentru europarlamentare - Politichia azi

Azi a început campania electorală pentru europarlamentare

vineri, 8 mai 2009

Azi a început campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie 2009, când vom alege 33 de persoane care vor reprezenta România în Parlamentul European pentru un mandat de cinci ani. Campania se va termina în preziua alegerilor, 6 iunie 2009, ora 7. Pentru aceste alegeri, s-au înscris formaţiuni politice şi 2 candidaţi inependenţi: Elena Băsescu, fiica lui Traian Băsescu şi proaspăt demisionară din PD-L, şi Pavel Abraham, proaspăt pensionat din MAI şi fost preşedinte al Agenţiei Naţionale Antidrog.

Primele 3 locuri pe lista PD-L sunt ocupate de Theodor Stolojan, prim-vicepreşedinte al partidului, Monica Macovei, fost ministru al justiţiei, şi Cristian Preda, consilier al preşedintelui Băsescu.

Lista PSD este deschisă de Adrian Severin, urmat de Rovana Plumb şi Ioan Mircea Paşcu.

Pe lista PNL, pe primele 3 locuri se găsesc Norica Nicolai, Adina Vălean şi Renate Weber.

UDMR a pus pe listă pe episcopul Laszlo Tokes, Iuliu Winkler şi Sogor Csaba.

PRM, cu maximum două locuri eligibile, are în fruntea listei pe Corneliu Vadim Tudor şi George Becali.

Cei cinci judecatori care vor face parte din Biroul Electoral Central pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie au fost desemnaţi de către preşedintele ÎCCJ, Nicolae Popa. Ei sunt: Ioana Iacob şi Camelia Simona Marcu de la Secţia de Contencios Administrativ Fiscal, Dragoş Bărcănescu de la Secţia Civilă, Georgeta Teodorescu - Secţia Comercială şi Vasile Alicsandri, de la Secţia Penală.

Am încercat să găsesc site-ul de Internet al acestui Birou Electoral Central, dar nu am reuşit să-l găsesc. Probabil că lipsa site-ului dă o măsură a interesului suscitat de aceste alegeri în România. Dacă este de înţeles absenteismul la scrutinuri al cetăţenilor din ţările cu democraţii consolidate, mi se pare puţin explicabilă lipsa de interes a românilor faţă de alegeri, în general.

Nici formaţiunile politice nu se agită prea tare. Se pare că pentru ele sunt mult mai importante alegerile prezidenţiale din toamnă, iar aceste alegeri europarlamentare nu sunt altceva decât un test pre-electoral.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  ©2008 Design Cumulus de Ourblogtemplates.com

Sus