Vulpea disperată Băsescu zice că strugurii sunt acri - Politichia azi

Vulpea disperată Băsescu zice că strugurii sunt acri

miercuri, 25 noiembrie 2009

După ce a tentat o apropiere de liberali, zicând imediat după terminarea primului tur al alegerilor prezidenţiale că este o victorie a dreptei (nu este prima oară când o spune), Traian Băsescu, văzând că se prefigurează o susţinere a lui Mircea Geoană în turul al doilea de către PNL, disperat fiind de izolarea în care se află, împreună cu partidul său de suflet, a declarat că nu va încerca nicio negociere cu partidele politice pentru susţinere. De parcă vreun partid, în afară de PD-L, ar fi avut această intenţie. Şi cum bine îi stă cu tendinţe gen Hugo Chavez, s-a erijat în partenerul poporului român împotriva mogulilor, făcând parte din coaliţia Grivco. Îi par acri strugurii domnului preşedinte, iar calităţile sale de vulpe, cu abilităţi politice incontestabile, par a nu mai funcţiona în condiţii de izolare pe scena politică.

Traian Băsescu plăteşte astfel preţul pentru atitudinea sa arogantă, mai arogantă decât ce a lui Adrian Năstase la vremea lui, transformată încet-încet în paranoia. A reuşit să se certe cu toată lumea, partide politice, sindicate, categorii profesionale. Acum vine drept cavaler singuratic, unic apărător al dreptăţii şi singur aliat al poporului român. Băsescu devine rudimentar, patetic şi comunistoid. Animalul politic din el, orbit de paranoia, nu a mai avut răbdarea să evalueze atent şansele politice proprii şi ale partidului său şi recurge la acţiuni disperate. Preţul mare pe care îl va plăti este pe măsura răului pe care l-a făcut.

Iar dintre toate relele ce i se pot atribui, probabil că cel mai mare este acela de a fi lăsat România fără guvern în momente de acută criză economică, ceea ce ne va costa. Bani.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  ©2008 Design Cumulus de Ourblogtemplates.com

Sus