Se pregătesc mini-fraude electorale, care se pot transforma în mega-fraudă - Politichia azi

Se pregătesc mini-fraude electorale, care se pot transforma în mega-fraudă

sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Attila Biro de la Hotnews.ro a scris un reportaj excepţional, intitulat Operaţiunea "Autobuzul" va fi înlocuită de operaţiunea "Maşina mică" în sate şi comune. Patru primari PSD, trei de la PDL şi trei de la PNL au fost contactaţi sub acoperirea unui sondaj intern de partid, au explicat în detaliu cum se vor mobiliza duminică, 22 noiembrie 2009. Se anunţă un turism electoral intens şi voturi cumpărate cu mâncare sau bani. Aproape toţi mizează pe mobilizarea alegătorilor cu maşinile personale, care să nu atragă atenţia, solicită bani şi resurse de la partid ca să care cât mai mulţi alegători la urne.

Evident că "vina" pentru care Dan Nica a fost demis din funcţia de ministru al administraţiei şi internelor, aceea de a dezvălui eventualitatea unor fraude prin turismul electoral cu autobuze, pare a fi determinat renunţarea la metodă.

Totalul românilor cu drept de vot la alegerile de mâine este de circa 18 mil., iar numărut buletinelor de vot tipărite este de circa 22 mil., iar numărul secţiilor de votare speciale este de câteva mii. La aceste secţii vor vota numai cei care votează în altă parte decât localitatea de domiciliu. Deşi aceste secţii vor fi dotate cu camere web, de mică rezoluţie, fraudele sunt în continuare posibile.

Articolul lui Attila Biro arată că toate partidele sunt pregătite să fraudeze alegerile, între ele fiind o competiţie, în afara celei electorale, legată de viteza cu care pot măslui voturi.

Chiar nu îi e nimănui ruşine?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  ©2008 Design Cumulus de Ourblogtemplates.com

Sus