Băsescu a scos un nou iepuraş perdant din joben: Liviu Negoiţă - Politichia azi

Băsescu a scos un nou iepuraş perdant din joben: Liviu Negoiţă

vineri, 6 noiembrie 2009

Multe voci caracterizează desemnarea lui Liviu Negoiţă drept prim-ministru o propunere şoc. Cred, însă, că este doar o nouă etapă în dorinţa lui Traian Băsescu de a menţine actualul guvern demis în funcţie până după turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Pentru acest scop, nu contează sacrificarea oricui. Liviu Negoiţă, primar al sectorului 3 din Bucureşti, este probabil cel mai performant primar dintre ceai aflaţi în funcţie la sectoare. Numai că, dacă ar trece de Parlament cu guvernul său, ar umple România de parcări în spic la marginea trotuarelor şi atât. Nu cred că are viziunea necesară pentru proiectul numit România.

Traian Băsescu se contrazice încontinuu, ceea ce nu ne mai miră. Înainte de a-l desemna pe Lucian Croitoru ca prim-ministru, zicea că soluţia unui premier tehnocrat este nefericită. După ce l-a desemnat, a argumentat că o persoană cu o bună cunoaştere a instituţiilor financiare internaţionale este benefică. Acum argumentează numirea lui Liviu Negoiţă cum că este primar ales cu 80%, are în sectorul 4 (nu 3, cum era corect) 400.000 de suflete, de trei ori mai mult decât Sibiul. Liviu Negoiţă este vicepreşedinte al PD-L şi a fost şef de campanie al lui Traian Băsescu în cursa pentru alegerile de primar al Bucureştiului. Probabil că Băsescu nici nu s-a gândit că îl sacrifică. Era firesc să nu-i pese de Lucian Croitoru, care a acceptat demersul din motivele explicate aici, dar pare să nu-i pese nici de un apropiat al lui.

Înainte de discuţiile cu reprezentanţii grupurilor parlamentare, care a avut loc la ora 11, Traian Băsescu s-a întâlnit cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, care i-au comunicat că mâine îşi vor încheia misiunea în România şi că vor reveni probabil în ianuarie 2010, în condiţiile în care România va avea un guvern stabil şi bugetul de stat pentru 2010 votat. La întâlnirea cu politicienii, Traian Băsescu a menţionat cerinţele instituţiilor internaţionale şi a argumentat că situaţia financiară a României impune cât mai rapid un guvern. Numai că nu a comunicat reprezentanţilor grupurilor parlamentare şi decizia sa în ceea ce-l priveşte pe noul prim-ministru desemnat. A preferat s-o facă în faţa camerelor de luat vederi, aşa cum se vede din captura alăturată de la Realitatea TV. Cu şmecherie marinărească, Băsescu a făcut un excurs destul de lung cu portretul celui pe care avea să-l anunţe drept prim-ministru, din care se putea înţelege că este vorba de Klaus Johannis.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  ©2008 Design Cumulus de Ourblogtemplates.com

Sus