În prejma comemorării a 20 de la evenimentele din Piaţa Tienanmen, China cenzurează Internetul - Politichia azi

În prejma comemorării a 20 de la evenimentele din Piaţa Tienanmen, China cenzurează Internetul

miercuri, 3 iunie 2009

Reprimarea sângeroasă a evenimentelor din Piaţa Tienanmen, considerată de autorităţile chineze drept aniversare şi de oponenţii regimului drept comemorare, are efecte de cenzurare a canalelor media: au fost închise astăzi bloguri, forumuri şi site-uri de socializare pe internet precum Twitter, dar şi transmisiile canalelor străine de televiziune.

Mulţi disidenţi au fost reţinuţi şi expulzaţi din Beijing, ca şi în anii trecuţi, în timp ce relatările presei străine despre proteste şi apelurile neîntrerupte pentru o investigaţie independentă privind evenimentele din 3-4 iunie 1989 au fost, de asemenea, blocate. Compartimentele care au în responsabilitate monitorizarea internetului au închis peste 6.000 de site-uri afiliate colegiilor şi universităţilor, aparent pentru a preveni orice discuţii despre evenimentele din 1989, potrivit Centrului de Informaţie pentru Drepturile Omului şi Democraţie cu sediul în Hong Kong.

Numeroase bloguri întreţinute de criticii îndrăzneţi ai guvernului, cum ar fi artistul avangardist Ai Weiwei, au fost blocate, în timp ce serviciile Twitter sau Flikr nu au putut fi accesate miercuri în China. Reamintesc că site-ul video You Tube a fost blocat încă din martie 2009.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  ©2008 Design Cumulus de Ourblogtemplates.com

Sus