UDMR îl umileşte pe Boc - Politichia azi

UDMR îl umileşte pe Boc

duminică, 19 iunie 2011


Visurile contorsionate ale lui Băsescu dau subiecte de luptă în coaliţia de guvernare. I-a tunat să reorganizeze administrativ România. Măcar să intre şi el în istorie cu ceva. Ca să nu ajungă la referendum, vrea să transforme România într-o ţară cu 8 judeţe, mulate pe regiunile de dezvoltare utilizate pentru obţinerea sau neobţinerea fondurilor europene. Dacă ar dori să redenumească entităţile administrative, ar trebui să recurgă la referendum conform Constituţiei. Nici 16 regiuni, ca pe vremea lui Dej, nici 42 de judeţe (inclusiv municipiul Bucureşti), ca acum, ci 8 judeţe.

La aflarea ştirii că judeţele Harghita, Covasna şi Mureş ar urma să se unească cu judeţele Braşov, Sibiu şi Alba, UDMR a luat foc şi a propus o împărţire administrativă cu 16 judeţe, dintre care unul să fie pe tiparul ţinutului secuiesc, adică să reunească Harghita, Covasna şi Mureş. Kelemen Hunor, deputat de Harghita, ministrul culturii şi actualul preşedinte al UDMR, alături de alţi fruntaşi maghiari, a ameninţat cu nesupunere civică. Boc tace.

Mulţi comentatori pun iniţiativa lui Băsescu pe seama dorinţei lui de scăpa de Boc şi de UDMR de la guvernare. Eu cred că este rezultatul unor socoteli politice meschine, menite să maximizeze şansele partidului lui de suflet, PD-L, la următoarele rânduri de alegeri.

Ca de obicei, nici Băsescu şi nici Boc nu au binevoit să facă un studiu de impact serios al unei asemenea măsuri. Costurile economice ar fi imense.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  ©2008 Design Cumulus de Ourblogtemplates.com

Sus