Lustraţie la mişto - Politichia azi

Lustraţie la mişto

marți, 28 februarie 2012

Astăzi, s-a adoptat în Parlament o caricatură de lege a lustraţiei. După cum se ştie, lustraţia este o acţiune morală, prin care cei care au fost în funcţii importante în regimul comunist sunt împiedicaţi să acceadă la funcţii publice pentru o perioadă limitată. Numai că au trecut 22 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989 şi o astfel de lege mai are prea puţină importanţă. Mai mult decât atât, minţile contorsionate ale actualei puteri au jonglat cu categoriile de persoane care vor intra sub incidenţa acestei legi.

Ca să-l apere pe recent numitul prim-ministru Mihai Răzvan Ungureanu, care a făcut parte din structurile de conducere ale defunctei Uniuni a Tineretului Comunist, uteciştii au fost excluşi dintre cei pasibili a li se aplica prevederile legii. În mod similar, pentru a fi protejat proaspăt numitul director al Serviciului de Informaţii Externe, Teodor Meleşcanu, foştii diplomaţi de dinainte de 1989 au fost şi ei exoneraţi de a se supune legii. Le cererea în genunchi a unui fost deţinut politic, care avea de împărţi cu un procuror comunist, au fost trecuţi procurorii în cei care vor fi lustraţi. Poate acestă măsură o vizează pe Monica Macovei.

Legea adoptată astăzi prevede că cei care sunt vizaţi de lege nu pot ocupa timp de cinci ani funcţii public numite, dar pot candida la funcţii alese, ceea ce sporeşte ridicolul legii. Aşa încât a ieşit o lege la mişto, pe măsura asemănării şi chipului deputatului PDL, Mircea Toader, un personaj alunecos şi respingător.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  ©2008 Design Cumulus de Ourblogtemplates.com

Sus