Sever Voinescu îşi apără tătucul, dând vina pe opoziţie pentru actuala situaţie economică a României - Politichia azi

Sever Voinescu îşi apără tătucul, dând vina pe opoziţie pentru actuala situaţie economică a României

marți, 18 mai 2010

Într-o declaraţie de presă încheiată în urmă cu câteva minute, Sever Voinescu, fost şef de campanie al candidatului Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din decembrie 2009, dar aflat într-o opoziţie cu propriul partid, a ieşit să-şi apere tătucul. Văzând cât de groasă a devenit situaţia economică din România, Băsescu şi-a trimis la atac unul dintre intelectualii apropiaţi, care a făcut destulă dizidenţă în PD-L în ultima vreme, inclusiv pe blogul său. În esenţă, domnia sa a aruncat o mare parte din vina actualei situaţii economice în cârca opoziţiei, ceea ce, fundamental, este adevărat. Toată clasa politică este responsabilă pentru consecinţele crizei economice pe care o traversăm.

Sever Voinescu trece, însă, la un atac furibund la adresa PSD, continuând o idee exprimată de Traian Băsescu, cum că între protestatarii aflaţi în aceste zile în stradă s-au aflat persoane provocatoare trimise de anumiţi oameni politici. Mai mult, Voinescu afirmă că, în declaraţiile din ultimele zile, preşedintele PSD, Victor Ponta, şi secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, ar fi instigat la violenţă cu ocazia marelui miting care va fi organizat mâine. Totodată, el lasă să se înţeleagă că, în cazul izbucnirii unor violenţe, PSD va fi responsabil.

Voinescu nu a suflat niciun cuvinţel despre PNL, deşi mai marii PD-L au tot bătut toba în ultimele zile că dezastrul economic de acum este greaua moştenire lăsată de Guvernul Tăriceanu. Atunci de PD-L a insistat, atât în decembrie 2008, după alegerile parlamentare, cât şi în decembrie 2009, după alegerile prezidenţiale, ca PNL să i se alăture la guvernare?

Evident că situaţia economică este catastrofală şi Guvernul Boc şi-a dovedit incompetenţa în gestiunea crizei şi a României. La fel de evident este faptul că ar fi necesară o colaborare între partide pentru a găsi cele mai bune soluţii din criză. Dar nu este mai puţin adevărat că partidele din opoziţie încearcă să capitalizeze actuala situaţie. Uneori iresponsabil.

1 comentarii:

Todo 18 mai 2010 la 19:40  

Cred ca Guvernul a adoptat o pozitie cinstita si corecta in toata aceasta situatie grea.

Trimiteți un comentariu

  ©2008 Design Cumulus de Ourblogtemplates.com

Sus